Ahaa, planetaarinen vaatekaappi

Olen kiinnostunut vaatteista, vaatesuunnittelusta ja vaatteiden valmistuksesta. Enenevässä määrin myös ekologisuudesta vaatehankinnoissa.

Tämän hetken televisio-ohjelmista ihan lempparein on ”Muodin huipulle”. (Jaa noh, Diili on hyvä myös…)

Piti jäädä katsomaan tämän illan (tiistai 2.4.) Puoli seitsemän -ohjelma, sillä haastateltavana oli Sofia Järnefelt, juurikin tuon Muodin huipulle-ohjelman mentori. Korvia höristin siinä kohtaa, kun haastattelun lomassa tuli tietoisku ”planetaarisesta vaatekaapista”. Se on siis kirja, joka käsittelee vastuullista vaatteiden kuluttamista ja valmistamista. Ohjelmassa haastateltiin kirjan toista kirjoittajaa. Hän kertoi, että on suositeltavaa ostaa vain 8 vaatetta vuodessa. Sen lisäksi ”saa ostaa” alusvaatteet ja sukat uutena. Second hand- vaatteita ei myöskään lasketa tuohon kahdeksaan sallittuun vaatteeseen.

Olen itse kiinnittänyt huomiota vaateostoihini. Tiedän, että minulla on AIVAN TARPEEKSI vaatteita sekä arkeen, juhlaan että työhön. Vaikka selaan nettiä ja verkkokauppoja, muistutan ennen tilausen klikkaamista itselleni, että en tarvitse yhtään vaatetta. Vaikka tekisi mieli. Toisekseen kaappiini ei mahdu mitään lisää!

Mutta. Kirppisostoja ei lasketa.

Muutamia harkittuja ostoksia on tullut tehtyä paikallisen facebook-kirpparin kautta. Viime lauantaina oli yksittäinen kirpputori paikallisella työväentalolla ja siellä poikkesin minäkin. Ostin 2 vaatetta, kummankin hinta oli 3 euroa. Täysin uutta vastaavia, neulepusero ja mekko. Ja täsmälleen minulle sopivia.

Tämä mekko on siis toinen niistä, hinta käytettynä 3 euroa.

Lähdin käymään pääsiäiskonsertissa ja halusin pukeutua juhlavasti mustaan. Tämä mekko tuli mieleeni. Se on kooltaan aivan täsmälleen minulle sopiva. Rakastan vajaamittaisia hihoja, sopivan väljää pääntietä ja tuollaista helmaan levenevää mallia. Pienesti juhlallisuutta lisäsi pääntiellä oleva hopeanvärinen laatta. Toisaalta, mekon materiaali on trikoota, joten ei sitä aivan juhlajuhlassa voine käyttää. Mutta niin ihana, käytännöllinen ja huoleton.

Erilaisilla, värikkäillä, hauskoilla koruilla luulisin asustavani tämän myös arkisemmaksi. Ehkä jopa työssäni käytettäväksi?

Kannattaako kysyä toisten mielipidettä?

Tästä asustani sain kovasti kehuja, kun taas edellinen, jonka kuvasin, sai osakseen muutaman ”arvostelun”. Toki ne kerrottiin minulle, kun kysyin mielipidettä Se vähän hämmensi minua, sillä en ollut ollenkaan ajatellut, että tämä sininen mekko ei imartelekaan vartaloani. Se kuulemma isontaa!

Nythän on muodissa juurikin tällaiset frillamekon. Ylin frilla on vyötärön yläpuolella ja siitä alaspäin niitä voi olla useampiakin. Tässä mekossa on myös todella mukava juhlia – niin trikoomekko kuin onkin – mutta… Ja näitä frillamekkoja minulla on ”useita”.

Uusi tukka ja asukuvia
Kirjoitin mm. tästä mekosta aiemmin näin

Tästä kirppisostoksesta ei kai sitten minun hiilijalanjälkeni suurentunut, kaappi kylläkin tuli entistä täydemmäksi. Mutta ehkäpä poistan sieltä jokusen talvivaatteen jahka kohta tehdään TAAS sesonkivaihto.

Onko sinulle planetaarinen vaatekaappi -ajatus tuttu?

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top