kesän pukeutumistyyli

Vaikka kesä onkin jo melkeinpä takanapäin, kirjoitan tämän postauksen kesäasuista.

Usein kuulee aikuisten naisten sanovan, ettei voi enää pitää hihattomia vaatteita, koska allit. Oli aika, kun itsekin ajattelin niin, vaan en enää. Olen todennut, että kaikkein mieluisin hellevaate minulle on hihaton trikoomekko. Ostin pari vuotta sitten Nanson alennusmyynnistä useamman mekon ja ne ovat olleet jatkuvassa käytössä, kun on ollut lämmintä.

HELMAVERTAILU

Teen mielelläni tällaisia vertailuja erilaisista vaihtoehdoista – tässä tapauksessa helman pituudesta. Kuvista niitä onkin paljon helpompi nähdä. Tässä kolme periaattessa samanlaista leninkiä, hihatonta ja melko suoralinjaista. Ensin on tuollainen hiukan liian lyhut, sitten pohjepituinen ja vielä nilkkapituinen.

Mitä mieltä sinä olet?

Minun mielestäni tuo keskimmäinen on aivan kamala. Toki sen kanssa on ”helpompi” elää kuin lyhyen. Jos istut ihmisten ilmoilla, ei tarvitse koko ajan miettiä, että jalat on nätisti. Mielestäni tämä on kuitenkin tätimäinen. Oikealla reunalla oleva nilkkamittainen on jo parempi, minun mielestäni.

Melkeinpä koko kesän olen näillä hihattomilla selvinnyt, myös ollessani asiakaspalvelijana omassa liikkeessäni.

Sitten toinen kuvavertailu. Oliko viime vai edelliskesä, kun ostin hautajaisia varten ihanan mustan mekon. Tämä on materiaaliltaan tosi kiva helteiseenkin kesään, se on sellaita ryppypuuvillaa. Helmassa on useampi frilla. Mutta. Käytössä huomasin, että helma on auttamattomasti liian pitkä, se uhkasi jäädä jopa kävellessä jalan alla, rappusissa ainakin. Talven (tai kaksi?) mekko roikkui ompeluhuoneen seinällä odottaen lyhentämistä. Nyt sen tein, kun taas tuli tarve mustalle kesämekolle. Otin yhden frillan helmasta pois.

Mitäs tästä tykkäät?

Minun mielestäni nyt tuli sopiva, nuorekkaampi.

Näyttää siltä, että pidän mieluummin leninkejä, kuin hame-pusero yhdistelmää. Tässä vielä muutama kesämekko. Ostin useampi vuosi sitten Virosta tällaisen hupaisan mekon, mutta se on jäänyt käyttämättä. Tänä kesänä laitoin päälleni ja sain monta kehua tästä. Alunperin ostin tämän noitten paljastavien olkien takia ja vieroksuin hiukan epäsymmetristä helmaa, mutta loppujen lopuksi kokonaisuus on ihan kiva. Väritys on todella kiva.

Tämäkin mekko on vuosia vanha, mutta edelleen mieluinen ja käyttökelpoinen. Tämäkin oli pitkä ja lyhensin sen tuollaiseksi polvimittaiseksi.

MIELUITEN MUSTAVALKOISTA?

Vahvasti näyttää siltä, että mustavalkoinen on mun juttu. Tässä pruuvaan tuollaista ”tissin peittävää” crossbodya – vai mikä sen nimi nyt onkaan. Ei ole mun juttu, tai ainakaan vielä en ole ottanut käyttöön. Mekon helma on hiukan erilainen, mutta ihan kiva. Tuo täysvalkoinen mekko on ostos joltain kesältä, enkä ole kertaakaan pitänyt. Hiukan näkyy läpi ja on jotenkin…. arka, tai erikoinen. Näissä kuvissa näköjään hihan pitenee kuva kuvalta!

Tänä kesänä en ole todellakaan kertaakaan pukenut ylleni kaksiosaista asua. Nämä kuvat ovat joltain aikaisemmalta kesältä. Hame on sama, todella kiva kellohelmainen. Hiha jälleen pitenee – ja kaikki mustavalkoisia!

MIKÄ OLISI PUKEVIN LAHKEEN LEVEYS?

Ainainen kysymysmerkki minulle on housun lahkeen leveys. Ne muutamatkin tosi leveälahkeiset housut, mitkä taannoin ostin, ovat käyttämättöminä tai muutaman kerran päälle puettuja. Ihan ihoa myötäilevät legginssit on minulla jääneet lähes yksinomaan kuntosalikäyttöön. Juuri nyt tykkään käyttää jazzhousuja, eli lahkeesta runsaasti leveneviä.

Mikä sitten parhaiten sopii kuhmuraisille jaloilleni, se ei ole vielä ratkennut. Mennään siis sillä, mikä milloinkin tuntuu hyvältä.

Viimeiseksi kuva todella erikoisesta asusta. Punaiset housut ja kierrätyskeskuksesta ilmaiseksi saatu pitsipusero. Keräsin rohkeutta ja puin tämän asun kesäteatteriin. Pitsi ei oikein enää tunnu omalta, nuorena kyllä paljonkin itse ompelemiini vaatteisiin kiinnitin pitsiä.. Nämä caprit on mieleinen valinta. Joustava kangas, muttei trikoo ja hiukan väljempi malli. Jalassa muuten mun lempparityökengät. Thinkin malli, jossa takana lenkki. Olen koko kesän kulkenut sandaalit jalassa, joko thinkit tai eccot ja nyt on ongelma, kun pitää siirtyä umpinaisiin kenkiin. Tuntuu, että varpaat sattuu ja ahdistaa…

Hei, tässä mun mietteitä kesäsuista. Olisi kiva lukea, jos sait itsellesi jotain vinkkiä tai inspiraatiota. Tykkään kommenteista, kiitos niistä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top