Kätevä Sukkamitta

Olen neulonut villasukkia 50 vuotta ja aina vaan on hakusessa sukan oikea mitta. Jos nyt ihan itselleni teen, se on helppoa.

Toki on olemassa vaikka kuinka paljon taulukoita, mistä voit tarkistaa silmukkamäärät ja sukan leveyden ja pituuden, mutta kun ne taulukot on aina hukassa… Mieheni – joka on kiltti ja vähäpuheinen – varmasti itsekseen miettii, mitä ihmettä varten hänen aina pitää sovittaa sukkia. Miksi en laita ylös, kuinka pitkä pitää olla 42 koon sukka?

Minähän harvoin teen tiettyyn jalkaan sukkaa, vaan neulon joko naisten sukkia tai miesten sukkia ja toivon, että joku jalka niihin joskus sopii. Aika tavaran kaupitsee, niinkuin sanotaan.

Löysin kädentaitomessuilta mainion sukkamitan, joka on jo ollut itselläni ahkerassa käytössä. Koitan pitää sen niin esillä, että aina tiedän, missä hän sijaitsee! Tämä on säädettävä mitta, toinen aikuisten sukille ja toinen lasten sukkia varten.

Mitta on kotimainen, vanerista valmistettu, avainlipputuote. ”Viismaksuinen” siis verrattuna kiinakamaan!

Mittaa voin käyttää valmistusvaiheessa niin, että mitta sujautetaan sukan sisään ja heti näet, paljonko puuttuu.

Sukkamitta liukuu kätevästi ja jos haluat, voit kiristää ruuveja niin, että pysyy tietyssä mitassa. Toki voit myös tarkistaa valmiin sukan koon, asettamalla mitan sukan päälle/alle.

Tähän astisista kokeiluistani tämä on paras!

Lasten villasukkien mittaamiseen tarvitaan toinen, pienempi. Siinä on koot 26-32.

Tässä yhteydessä huomautan kuitenkin, että tämä ei oikein käy sukkien viimeistelyyn, sillä sukan leveysmitta on tässä aina sama. Viimeistelyssä käytän erilaisia sukkablokkeja, joko itse valmistamaani muovista tai tätä miesten sukkiin:

Voit lukea itse valmistamistani sukkablogeista täältä:

Diy Sukkaplokit itse tehden

Laitoin nämä säädettävät sukkamitat verkkokauppaan, erikseen aikuisten ja lasten mitat:

Sukkamitta

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top