mekko vai hame juhliin

Se ainanen naisen ongelma: juhlat tulossa, mutta mitä laittaa päällensä? En voi sanoa, ettei olisi mitään… Alkuun olinkin menossa vaatekauppaan, mutta onneksi kurkistin ensin kaappiini. Juuri tämä aika on hankalaa valinnan kannalta, kun ei tiedä valitako talvi- vai kesävaatteista. Kun ei noista säistä tiedä.

Olin ostanut pari viikkoa sitten hempeän vaalean sinisen pliseeratun hameen. Sitten näin jollain tv-kuuluttajalla vaalean tyllihameen yhdistettynä tummaan yläosaan ja päätin kokeilla, miltä näyttäisi. Tässä harmittaa 70-luvulla vaatemyyjän suusta kuulemani neuvo, ettei voi yhdistää vaaleaa alaosaa ja tummaa yläosaa. Siitä asti olen noudattanut tätä ohjetta, mutta nyt päätin kokeilla.

Noooh…

Hame on pitkä, jopa liian pitkä. Puserossa on kauniit hihat, mutta eihän se kovin juhlallinen silti ole, neulepusero. Tuohon sopisi valkoinen helmikaulanauha,

Sitten toinen kokeilu. Olen viime – vai oliko se jo edellinen – kesänä ommellut kaksiosaisen puvun. Miten tää olis? Jos nyt helman asettelisi suoraan, höh.

Niih. No entäs sitten leninki, niitäkin löytyisi muutama kesävaatteitten kaapista. Tää ehkä? On kyllä trikoinen, ei siis erityisen juhlava.

Ainakin vaatii pienen korjausompelun, sillä pääntie on aivan liian avara. Otan vähän olkasaumoista sisälle, jotta ei liivin olkaimet näy.

Kengät

Sitten on seuraava ongelma – mitkä kengät. Kävin kaikki juhlakenkäni läpi, mitkään niistä ei tuntunut KIVALTA jalassa. Eikun kenkäkauppaan siis.

Tiedän vallan hyvin, että nykyään on trendikästä yhdistää hameenkin kanssa tennarit tai jopa maiharit, mutta minä olen vanhanaikainen. Haluan ”pikkukengät”. Tottakai olisin halunnut jotkut korkokengät, mutta ei, niitä ei voi kuvitellakaan. Kyynärsauva ja korkokengät, nounou. Toisekseen minun ei kannata kokeillakaan varpaista umpinaisia kenkiä, tuntuvat aina ”päistävän”, jostiedätmitätarkoitan. Siispä sandaalit.

Nämä Riekerin kengät on tavattoman mukavat jalassa. Niinhän Riekerit yleensä onkin! Ja kun nyt (ei ehkä enää) ole lunta, pääsen juhlapaikalle näissä.

Enää yksi ongelma, mitkä sukkahousut? Mustia pidän mieluiten, jää suonisolmut peittoon, muttei toukokuussa oikein enää voi. Kastikkeen värisiä inhoan, joten nyt täytyy löytää täsmälleen ihon väriset miljoonien pakkauksistaan avattujen sukkisten joukosta. Ja onnistua valitsemaan myös sellaiset, jotka pysyvät ylhäällä eivätkä rullaudu polviin…

Sitten olisi juhlaluukki valittu. Eli tuo kukkakankainen tunika-hame-yhdistelmä, nuo sandaalit ja juhlat saavat tulla…. Hiukset leikattiin ehkä vähän turhan lyhyeksi, mutta kun mun leikkausväli tuppaa aina venymään – huomaan asian vasta kun tukka roikkuu silmillä.

Oletko muuten valinnastani samaa mieltä? Minkä asun olisit valinnut?

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top