Reppu vai laukku

Minulla on paljon laukkuja, olkalaukkuja – tai siis sellaisia crossbodyjä – koska kädet tarvitaan kyynärsauvoihin. Totuus on kuitenkin se, että käytän vain yhtä. Kaikki naisethan sen tietää, että jos vaihdat laukkua, niin joku tärkeä tavara jää ”siihen toiseen laukkkuun”. Ostin kerran sellaisen järjestelijänkin, jonka ideana on se, että sen lokeroihin asetellaan tavarat ja sitten tämä järjestelijä sellaisenaan siirretään uuteen laukkuun. Ei toimi.

Eniten käytetty lajike minulla on nylonkankainen vetoketjullinen pussukkakassi, jossa on pitkä olkahihna ja paljon vetoketjullisia lokeroja. Tämä löytyy minulta eri väreissä:

Kesällä, kun aloitin tämän liikunnallisen elämän ja lähdin kaupungille kävelemään – jolloin siis käytän kahta kyynärsauvaa – totesin tarvitsevani repun. Olin sellaisen joskus ostanut, mutta ei ollut se malli toimiva. Siinä olkahihnat valuivat koko ajan. Sain siis syyn lähteä ostamaan uutta. Nyt löysinkin söpön ja napakasti paikallaan pysyvän.

Totuus on kylläkin, että tässä vaiheessa – kesä mennyt – en ole KERTAAKAAN tuota reppua käyttänyt. Sen sijaan tarvitsin isomman repun Helsingin reissua varten. Tuunasin tällaisen ja luulen, ettei tällekään toiste ole tarvetta, koska en yleensä koskaan joudu kantamaan koko matkavarustusta. Jos ihmettelet kummallista kuvaa repussa, niin selitys löytyy täältä.

Ladylike

Juurikin tuolla Helsingin reissulla tajusin, että haluaisin vaihtaa laukun tyyliä. Lähdin etsimään Ladylike-laukkua. Kriteereinä pitkä olkahihna ja mahdollisesti alaslaskettavat ”kahvat”, koska niitä en tarvitse. Laukun tulisi pysyä lattialla pystyssä ja siinä pitää olla vetoketju. Olipa vaikea löytää! Ei ollut paikallisessa liikkeessä, vaikka siellä paljon valikoimaa onkin. Ei löytynyt netistä, eikä edes Myllyn laukkuliikkeestä, johon varta vasten lähdin laukkukaupoille. Olin jo luovuttamassa, mutta onneksi pistäydyin vielä Myllyn Prismassa ja sieltähän se löytyi. Melkein täydellinen. Melkein siksi, että väri on minulle vieras, mutta perinteinen laukkuväri. Ruskea.

Voihan tätä laukkua nänkin olalla pitää, mutta nuo kahvat – mikä niitten oikea nimi muuten on? – voi myös irrottaa kokonaan. Olkahihna on myös irrotettavissa, tai sen voisi myös vaihtaa johonkin toiseen, kun on tuollaisella karbiinihaalla kiinni.

Ruskea on nahan väri

Ruskea ei ole ollenkaan minun värini, mutta näitä kuvia varten stailasin asunikin ruskeaan. Aarikan kaulakorun olen joskus 30 vuotta sitten saanut lahjaksi työkavereilta Ähtärin henkikirjoittajalla lopetettuani työni. Kaarnasta tehdyt korvikset ostin tänä kesänä Viron kansallismuseon myymälästä.

Ennen vanhaan oli ”sääntönä”, että laukku ja kengät pitää olla samaa väriä. Nykyään ei sellaisella ole väliä, eikä nuoremmat ole varmasti edes kuulleet moista. Saa nähdä, miten tämän laukun kanssa käy. Ensimmäisen reissun, viime viikolla Pärnuun, tein kyllä vanhalla pussukalla, se kun on niin kätevä matkalla. Pussukan saa tungettua linja-autossa jalkatilaan. Ja muuten, Pärnussa näyteikkunaostoksilla totesin, että SIELLÄ olisi ollut haluamani tyylisiä laukkuja vaikka ja kuinka!

Parhaiten tämän laukun kanssa sopivat kesällä ostamani tennari-lenkkarit. Mitä niitäkään en ole käyttänyt…

Jälkeenpäin totesin, että muutama vuosi sitten minulla OLI tällaisia laukkuja useampia: valkoinen, sininen ja punainen, mutta myin ne kaikki pois kirpputorilla. Näin muuttuu ihmisen mieli ja käy kalliiksi.

Oikein varsinainen ladylike -kuva tämäkin. Mutta ÄLÄ katso kenkiä…

2 ajatusta aiheesta “Reppu vai laukku”

  1. Kuinka onkaan sattumaa tuo Sinunkin pähkäilemä käsilaukkuteema. Olen tuskaillut laukkujen kanssa, kun ne menevät ihan tussuksi säilytyksessä tai lattialla. Tarvitsen käyttööni kookkaan laukun erilaisia kansioita varten ja odotan, että laukku pysyy ryhdissään ja kaatuilematta. Ruskea laukkusi näyttää juuri oikeanlaiselta, siinä on leveä pohja, tukevat seinämät ja säädettävät kantohihnat. Katselin ko. mallisia laukkuja netistä, hintaa näyttää olevan kolmenumeroisesti. Että osasitkin nostaa taas tärkeän asian ratkaistavaksi, se koskee suurta joukkoa!

    1. Kiitos viestistäsi! Kyllä minua harmittaa, kun myin kolme juuri mainitsemasi laista laukkua vähänkäytetty.fi – sivustolla. Muistaakseni ne eivät menneet kaupaksi kunnon hinnalla, vaan joku niistä taisi lähteä lopulta hyväntekeväisyyteen. Valkoinen isohko laukku oli aivan uusi ja käyttämätön. Näinhän siinä usein käy, että kun laittaa jonkun tavaran pois, sitä huomenna jo kaipaa. Ja kuten taisin jossain päivityksessä mainita, Virossa näitä laukku-laukkuja oli vaikka miten paljon. Olisimpa odottanut Pärnun matkaa…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top