Hääpäivä kylpylässä

Jo muutaman vuoden ajan meillä on puolisoni kanssa ollut tapana viettää häivää Ruissalon kylpylässä. Ostamme viikonlopun paketin edullisesti Black Friday -päiviltä ja käytämme sen sitten 15.4. paikkeilla. Hääpäivämme 46 vuotta sitten 1978 oli lämmin ja aurinkoinen. Nyt se ei ollut sitä. Jokunen vuosi sitten otimme aurinkoa terassilla, mutta nyt kevät on myöhässä, ei edes sinivuokkoja näkynyt.

Ruissalon kylpylässä käy kuntoutujia ja hotellivieraita. Paikka ei ole kovin hieno ja edullinen hinta meitäkin sinne houkuttaa. Jostain syystä meillä on huono tuuri huonevarauksen kanssa. Pyydämme päästä invahuoneeseen, mutta lieneekö kertaakaan onnistunut. Yhden kerran meidän laitettiin lemmikkihuoneeseen, minkä siivous koirankarvojen jälkeen oli jäänyt ”puolitiehen”. Tällä kertaa meille sanottiin, että ”laitoimme teidät isompaan huoneeseen, kuin minkä olitte varanneet”. Mitä auttaa invalidille isompi huone, jos siellä ei ole esim. vessassa kahvoja? Emme valittaneet vastaanotossa, koska virkailija kertoi, että heillä on kaikki huoneet varattuina.

Lähtökohta kolmen yön lomalle oli kuntoilu. Mieheni kyllä etukäteen aavisteli, että minä nukun, mutta toisin kävi. Kuntosalilla kävin kaksi kertaa, peräkkäisinä päivinä. Maisemat salilla on huikeat – lasiseinä merelle! Mutta laitteet on vanhat ja huonokuntoiset. Vasta toisella kerralla pääsin kunnolla treenaamaan, kun olin jo tutustunut laitteisiin.

Ruuhkaa salilla ei ollut ja kun olin aivan yksin, uskalsin kokeilla nyrkkeilyäkin! Rakastan kaikkia sellaisia laitteita, joissa voi istua ja siinä punnertaa.

Kuntosalin lisäksi kävimme kylpylässä. Minä vesijumppasin. Täällä allas on siitä hyvä, että siellä on tasainen pohja, joten voin harjoitella kävelyä. Vesi vaan oli hirmu kylmää.

Kyllä nuo 5 kertaa kuntoilua tuntui kropassa – hyvältä ja pahalta. Mutta joka tapauksessa tykkäsin ja tahtoisin pian uudestaan. Ehkä eri paikkaan? Ruoka on toinen miinus Ruissalolle. Valikoima on suppea, eikä laatu kovin kummoinen. Nyt olivat jättäneet pois siemennäkkärin, vaikka hinta oli sama, ellei korkeampi. Erikseen pyytämäni sienet olivat aivan kamalan makuisia. Ei liene kokki maistanut ennen ”pleittaamista”.

Minun tilanteenihan oli se, että olin ennen lähtöä noudattanut 3 viikkoa ruokavalio-ohjelmaa ja nyt kun palasin normaaliin aika äkisti, tunsin muutoksen olossani. Vietin jokseenkin paljon aikaa siellä vessassa….

Ensimmäisenä päivänä kävimme Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa katsomassa, josko saisimme hyvät päiväkahvit.

Ei meitä onnistanut täällä. Sikäli onni, että löysimme aivan mahtavan paikan googlaamalla.

Villa Bella Vista

Villa Bella Vista. Upea huvila hienolla paikalla. Sinne vie pieni tie, jonka reunoilla pääsee näkemään tätä Ruissalon luonnonpuistoaluetta. Tänne kannattaa ehdottomasti poiketa – harmi vaan, että ovat satunnaisesti auki.

Paikka on ihanasti sisustettu, siellä on kivasti Gobeliinitöitä myynnissä ja parasta oli heidän leivonnaiset. Niin, niin hyvää korvapuustia. Ostimme mukaankin.

Tykkään paikoista, joissa on myynnissä jotain erikoista. Niinpä tämä gobeliinikankainen kännykkäpussukka lähti mukaani. Sen sijaan hotellin pikkupuodista en tällä kertaa löytänyt yhtään mitään, koska karkkia ei olisi tullut mieleenikään ostaa. Hattua en ole tottunut pitämään, vaikka kuinka olisi sininen..

Ruokaa emme halunneet buffetista, joten valitsin lastenannoksen. Päivän kala oli kyllä kohtalaisen hyvä. Ja todellakin lastenannos aivan riittävä.

Kiva irtiotto arjesta. Vain kerran istuin neulomaan, vaikka olin varannut lankaa useampaan sukkapariin. Mutta sitä ehdin kotonakin tekemään.

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top