Valkoinen pitsipusero

Kesäneuleitten aika on nyt ja tällä kertaa esittelyvuorossa valkoinen pitsipusero. Kerroinkin jo, että innostus näihin puuvillaisiin asuihin on avustajani Susannen ”syytä” ja olen iloinen, että tottelin… Luulin, että tekisin ensimmäistä toppia koko kesän, mutta nopsaanhan nuo valmistuvat! Totuus on se, että aikaisemmin, kun olen itselleni aloittanut kesäisiä puseroita virkkaamaan, ne ovat jääneet kesken, koska liian iso työ.

Nyt olen saanut valmiiksi neljä neuletta, kaksi toppia ja kaksi puseroksi luokiteltavaa. Topit neuloin samalla mallilla – niinkuin minä yleensäkin – toistan jo opittua. Tämä kolmas on yhdistelmä virkkausta ja neulomista. Malli on Novitan vanhasta lehdestä, ja näin se esitellään nettisivuilla https://www.novitaknits.com/fi/naisen-virkattu-ja-neulottu-pusero-novita-cotton-mercerized

Neule tehdään ylhäältä alas virkkaamalla ensin kaarroke, josta silmukat poimitaan miehustaa varten. Lankana Novita Cotton Mercerized,     Novita Kesä 2018 -lehti

Valkoinen pitsipusero virkaten ja neuloen

Minä tietysti käytän lankaa, jota meillä on myynnissä. Etsin mahdollisimman paljon samanlaista, jotta ohjetta voi soveltaa enempiä säätämättä.  Enkä olisi paremmin voinut valita, sillä Alize on 100 g = 330 m ja Novita 100 g=332. Kuitenkin jostain syystä näytti siltä, että kaarrokkeesta tulee liian iso. Vähensin siis kerroksia ohjeen piiroksen mukaiseksi.

Kun kauluri on sopiva, sen reunasta poimitaan silmukat pyöröpuikolle ja aloitetaan neulominen. Kainaloa kohti lisätään silmukoita ja hihoille jätetään ”aukot” ja ne neulotaan lopuksi.

Valitsin kaikkein pienimmän koon, mutta lopputulos on jotain m ja l väliltä, koska on juuri sopiva avustajalleni Susannelle.

Tosi kiva työ, vaikka miehusta vähän tylsää neulottavaa olikin. Tämä on ensimmäinen pusero, jonka teen ylhäältä alaspäin, eikä se vaikeata ollutkaan, vaikka hihojen silmukoiden lisäyksiä vähän pohtia pitikin.

Lankaa kului 232 gr, ja kun yhden kerän (100 g) hinta on 6 euroa, niin n. 15 euroa on puseron materiaalien hinta. Tässä tapauksessa voi sanoa, että ”säästää, kun tekee itse” – aina ei niin ole.

Tämän jälkeen olen saanut valmiiksi jo toisenkin puseron, mutta esittelen sen myöhemmin.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top