Söpö olkalaukku ja mikä nappi!

Loppujen lopuksi siitä tuli aika söpö olkalaukku! Tämä käsityö eteni materiaali edellä, sillä pengottuani aikaisempien kesien keskeneräisten käsitöitten laatikkoa, löysin työn, joka oli aivan alkutekijöissään. Muistatteko, kun ehkä 10 vuotta sitten neulottiin röyhelöhuiveja semmoisesta verkkolangasta? Niitä huiveja sitten roikkui jokanaisen kaulassa, kunnes kyllästyttiin. Minulle jäikin niitä lankoja ja olen vuosien kuluessa yrittänyt keksiä, mitä lopuista  voisi tehdä.

Muutama laukku on aikoinaan tehty, täällä esimerkiksi… http://pellavasydanjamervi.blogspot.com/2014/01/royheloa-ja-lisaa-royheloa.html

En tiedä, koska olen tämän työn aloittanut, mutta päätin tehdä sen valmiiksi. Tekniikka on tässä semmoinen, että tuo röyhelö kulkee suorana ja se kiinnitetään virkkaamalla ohuella puuvillalangalla. Tässä kävi juuri niinkuin lähes aina näissä keskeneräisissä töissä – että lanka loppuu kesken. Noh, eipä haitannut, jatkoin toisella…

 

Kirjontanappi!

Sain pussukan valmiiksi, mutta piti keksiä, mikä kiinnityssysteemi tähän tulee, että tavarat pysyisi sisällä. Kehittelin läpän siinä työn edetessä. Ja sitten lähdin etsimään nappia. Ei löytynyt tarpeeksi isoa punasävyistä, mutta sitten keksinkin loistoidean!

Muistin nämä kirjontanapit, jotka ovat jääneet täysin vaille huomiota. Ensin ajattelin, että eihän tuohon mahdu montaakaan pistoa, että nopeastipa pistelen. Mutta eikö mitä, loppujen lopuksi pienen sydämenkin tekemisessä oli ihan sopivasti työtä ja vaati minulta melkoista luovuutta, kun eihän piirrokseni edes ollut oikein…

Jos oli tässäkin jo suunnittelemista, niin vielä haastavammaksi työ tulisi, jos täyttäisi koko rei’itetyn pinnan. Käyttäisi eriväristä lankaa… Minun kärsivällisyyteni näissä kirjontatöissä on hyvin, hyvin rajallinen. Käytin tähän ristipistotyöhön pätkän puuvillalankaa.

Olkahihan virkkasin kiinni laukkuun, se taitaa olla parhaiten pikkutytön olalle sopiva? Pussukasta tuli kyllä aika kiva, pinnasta elävä.

 

Näitä nappeja on meillä myynnissä kuutta eri väriä, Nyt alennettu hinta 1,50 euroa/kpl. Postitan, tulevat kirjekuoressa, kirjemaksulla. Voit tilata sähköpostilla mervi.lamminen@outlook.com

Mitä sinä kirjoisit näihin nappeihin?

Huh, keskeneräisten (kesäisten) käsitöitten laatikon sisältö on jo huvennut melko pieneksi. Osan purin langaksi, osan siirsin laatikkoon ”ota tästä, ilmaiseksi”, jotain laitetiin menemään kierrätyskeskukseen ja taas päätin: ”Tee aina työt loppuun, ja yritä keksiä loppulangastakin jotain…!”

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top