Miten estää villasukkien luistaminen

Taas kerran puotiin tuli asiakas kysymään, miten villasukkien pohjista saisi luistamattomat. Itse asiassa hän tarkoitti sellaista ainetta, mitä laitetaan pullosta. Sukkastoppi, liukueste. Kerroin, että meillä on kyllä ollut sellaista myynnissä, mutta ei enää. Noiden aineiden myyntiaika on rajallinen, sillä se kuivuu. Ainakaan silloin niissä ei edes ollut viimeistä myyntipäivää, joten en voinut tietää, tuleeko mönjä vielä pullosta ulos. Lisäksi tein aikoinaan kokeiluja, jotka eivät vakuuttaneet itseäni.

Tottakai halusin asiakkaani palvella hyvin ja niinpä esittelin toisenlaisen ratkaisun.

Meillä on muutama erilainen villasukan pohjaan kiinnitettävä ”lisuke”.

Kuka muistaa tällaiset nahkapohjat? Voisin kuvitella, että ovat jostain 50-luvulta? Nämä olen löytänyt kirpputorilta ja ovat varmaankin olleet jo kiinni sukissa ja sittemmin irroitettu. Vielä toimisivat vallan mainiosti.

Nykyaikaisempi versio tästä:

Tässä on oikein pehmustekin…

Sitten vähän riisutumpi versio, pelkkä pohja – ensimmäisessä kuvassa on nahkainen, toisessa jotain keinomateriaali. Hinnasta sen huomaa! Nahkapohjalliset maksavat 18 euroa, tuo toinen 7.50.

Ja sitten oikein kunnon pohjat, näistä saa jo melkeimpä kengät!

Mutta jos haluat päästä edullisesti, käy hakemassa kirpputorilta vanha nahkatakki tai laukku… meillä niitä saa kierrätyskeskuksesta ihan ilmaiseksi. Siitä leikkaat juuri haluamasi kokoiset ja malliset pohjat. Rei’ityksessä on toki oma hommansa, mutta jos onnistut löytämään pehmeää nahkaa, se ehkä onnistuu ommellessa. Nahkapaska on yksi vaihtoehto. Tiedätkö, mikä se on? Semmoiset ”pihdit” millä saa nahkaan monen kokoisia reikiä.

… Että aika monta vaihtoehtoa minulla oli asiakkaalle tarjota. Päädyimme lopulta siihen, että kudon hänelle erikoismitoitetut sukat ja kiinnitän niihin nuo nahkapohjat. Varmistin vielä tukkumyyjältä, että ne ovat pestävät. Kyllä, kestävät käsinpesun, mutta koneeseen ei kannattane laittaa.

Villasukat turvonneeseen jalkaan

Tästä tilauksesta pyysin 45 euroa.

Pellavasydämen Mervi

1 ajatus aiheesta “Miten estää villasukkien luistaminen”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top