Villasukat turvonneeseen jalkaan

Minulta kysyttiin villasukkia erityistarpeeseen. Ne eivät saisi olla liukkaat ja varren pitäisi olla löysä, sillä jalat ovat turvoksissa. Lupasin tehdä juuri sellaiset sukat. Niitä ”satoja” sukkia, mitkä minulla oli valmiina, plärätessäni totesin, että lähes kaikissa resorin yläreuna oli joustamaton ja tiukka. Sukan vartta aloittaessani taidan yleensä pyrkiä tekemään napakan resorin. Mutta nyt piti saada nimenomaan ”vetelä” varsi.

Liukumattomuuden ratkaisin valmiilla nahkapohjilla. Ne on pesun kestävät ja todella helpot kiinnittää. Ensin harsin pohjat kiinni rullalangalla ja sitten ompelin kuten kuvassa samalla villalangalla, jolla olin sukat neulonut.

En muistanut ottaa näistä tilaussukista enempää kuvia, mutta asiakas oli todella tyytyväinen. Toivottavasti ovat myös käytössä mieleiset!

Neuloin sitten toisetkin, mutta ilman pohjia.

Jos normaalisti tekisin miesten villasukat 48 silmukalla, näihin laitoin 60 silmukkaa. Varsi on todellakin leveä ja joustava. Tärkeää on kuitenkin nilkkaan neuloa resoria, jotta sukka ei aivan pyörisi jalassa.

Tämä lanka on aivan todella ihanaa neulottavaa. Alize Wooltime on konepesun kestävä sukkalanka, 75 % villaa. Neuleen pinta on pehmeää ja jostain syystä käsialani on tällä langalla paljon tasaisempaa kuin monen muun langan kanssa. Tykkään!

Lanka on paksua ja olen siitä tehnyt myös pipon ja lapaset. Mutta en kyllä käytä noin paksuja puikkoja, mitä vyötteessä suositellaan. 4/5 puikoilla voisi tehdä puseroa, mutta sukkiin riittää 3 tai 3,5. Tuo ruskea raita onkin muuten Gjestalin Jannea, eikä Wooltimea. Mutta hyvin sujahtaa samoihin silmukoihin…

Lisäsin nämäkin erikoissukat verkkokauppaan.

Miesten villasukat turvonneisiin jalkoihin

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top