Helppo pipo, ohje

Muistatko, kun esittelin tekemäni ”hittipipon”? Se tehdään virkkaamalla pystysuuntaan. Valitsin silloin langan, joka oli meillä poistomyynnissä ja ensimmäistä kertaa siitä mitään neuloin. Tai siis virkkasin. Pipo täällä. Lanka oli aivan ihanaa työstettävää ja mukavan tuntuista valmiina, joten aloitin loppukerästä toista pipoa. Nyt neulomalla. Tästä piposta tulee ohuempi, paljonkin.

Neulottuun pipoon kului lankaa vain 28 grammaa, nyt minulla on jäljellä vielä melkein täysi kerä – ehkä teen siitäkin pipon. Tuo liukuvärjäys on suunniteltu isoille pinnoille ja niinpä tässä pienemmässä pipossa ei juurikaan värinvaihtelua huomaa.

Ohje

Luo 80 silmukkaa ja yhdistä pyöröksi. Neulo haluamaasi resoria – esim. 2 oikein 2 nurin kuten tässä – 2 cm tai enemmän. Tämä lanka joustaa hyvin, joten pipo on sopiva monen kokoiseen päähän. Jos haluat käännettävän reunan, pitää resoria olla enemmän. Sitten neulo pyörönä oikeaa 14 cm.

Voit neuloa pipon sukkapuikoilla tai 40 cm pyöröpuikoilla, mutta itse käytän ehdottomasti ylipitkiä ferrareita, eli Chiaogoon pyöröjä, joko 100 tai 120 cm.

Kun pipon korkeus on em. 16 cm, tai haluamasi, aloita päälaen kavennukset. Kavennukset tehdään neljässä kohdassa. * neulo 14 silmukkaa oikein, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, neulo 2 silmukkaa oikein, tee ylivetokavennus* tee tähtien väli yhteensä neljä kertaa. Toista kavennuksia. Ensin neulo 2 välikerrosta pelkkää oikeaa, sitten kavennuskerrosten väliin 1 kerros oikeaa. Kavenna niin monta kertaa, kunnes silmukoita on jäljellä 16. Kavenna aina kaksi silmukkaa yhteen ylivetokavennuksella ja lopulta jää 8 silmukkaa. Vedä lanka silmukoitten läpi ja päättele lanka.

Tämä pipo on kiva kevätpipo ja uskoisin, että miehetkin tykkäävät tästä mallista, kun on pieni ”päälaen peittävä, korvat paljaaksi jättävä”.

Tätä suloista lankaa, Katian Melody, on meillä poistohintaan, -50% eli 8 euroa/kakku. Värit ovat liukuvärjätty vihreä ja punainen. Ja toden totta kerästä (100 g) saa tällaisia neulottuja pikkupipoja 3 kpl.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top