”Hittipipo”

Hittipipona tämä malli on kulkenut, vaikka sen keksimisestä on jo tovi vierähtänyt. Minähän en ole sitä aiemmin tehnyt, mutta nyt päätin kokeilla. Pipo tehdään virkkaamalla ja vielä pystysuunnassa. Idea tähän lähti langasta. Kun kokosimme poistolankoja alennusmyyntiin, sinne tuli lisätyksi myös tällainen Katian Melody-lanka, joka on jäänyt myymättä ehkä korkean hintansa vuoksi ja myös siksi, etten ole siitä malliksi mitään tehnyt. Kokeiltuani lankaa totean sen varsin mainioksi, joskin haastavaksi liukuvärjäyksen vuoksi. Puseroon menisi vyötteen mukaisesti vain 3 kerää, mutta miten tuon värin vaihdon osaisi suunnitella niin, ettei tule ihan hassun näköinen?

Itseasiassa pipo on niin ”pieni” työ, että tämän langan värinvaihto ei tule oikeuksiinsa.

Erittäin helppo ohje

Virkkasin aloitukseen 50 ketjusilmukkaa. Ohjeen mukaisesti pipoon voi tehdä mitä silmukoita vaan haluaa: kiinteitä, puolipylväitä tai pylväitä. Kokeilin kaikkia ja totesin, että kiinteillä silmukoilla tulee kaikista napakampi ja pinnasta näyttävämpi. Ideana on, että virkataan aina edellisen kerroksen silmukoiden takareunaan. Hivenen hankalampaa, mutta vain näin pinnasta tule tuollainen kohoileva.

Itse en tehnyt mitään muuta. Vaikka reunasta hiukan aaltoileva tulikin, se ei minua haittaa. Itse asiassa kävi hyvä tuuri, että tuo 50 silmukkaa riitti, sillä en todellakaan muistanut ottaa käännettä huomioon, mittailin vaan silmämääräisesti pipon korkeutta….

Kun kappaleen pituus on tarpeeksi, eli että se yltää pään ympäri, työ päätellään ja ommellaan (tai kuten minä: virkataan) päät yhteen. Lopuksi yläreuna krympätään piukkaan. Niiiin helppoa, ei kavennuksia – ei mitään muuta. Tupsun voi laittaa tai olla laittamtta.

Valitsemani lanka on nauhamaista. Katian Melody, 100 grammaa = 280 metriä. Ihan hivenen kiiltoa mukana.

Lanka on 90 % villaa, joten pipokin on oletettavasti lämmin. Lankaa kului vajaa kerä, lopusta sain vielä neulomalla noin puolen pipon verran… Katso kuva alla..

Ihan kiva malli ja todella helppo toteuttaa, jos ihan perusvirkkaus sujuu. Uskoisin, että toisenkin hittipipon voisin tällä mallilla virkata. Yksi ilta tähän meni, valmistui n. 6 tunnissa. Suosittelen. Nämä langat on meillä nyt puoleen hintaan, 8 euroa kerä eli 100 grammaa. Vain noita kahta väriä on saatavilla, vihreä ja punainen. Saatavilla, mikäli en ole itse jo keksinyt jotain tekemistä niistä…

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top