Palatakki isoäidinneliöistä

Nyt se on valmis! Aika hieno. Parempi kuin kuvittelin, sillä istuu vallan mainiosti. Noin kuukauden projekti. Täällä ensimmäinen postaus.

Kuten varmaan kuvista huomaat, reunustin takin samalla pinkillä, kuin olin viimeisen kerroksen virkannut. Virkkasin etureunoihin ja helmaan pylväitä, hihat jätin ilman, mutta nyt kuvia katsoessani mietin, että miksiköhän en hihoihin tehnyt reunusta? Pitääpä miettiä.

Hiukan jouduin neliöiden kulmissa tasaamaan reunaa siten, että ihan nurkaan virkkasin kaksoipylväitä tarpeen mukaan.

Älä ihmettele kuvaa, olen vasenkätinen!

Ja siis, tämä takki on täydellisesti istuva, Tietysti virkkaus on joustavaa, joten vaikka on paloista, se kuitenkin muovautuu päälleni kivasti.

Nämä kuvat on mieheni ottanut ulkona, kun olin kadun varressa myymässä hamppuhattuja.

Mieheni on sitä miltä, että tämä on aamutakki, mutta ei haittaa – minun mielestäni se on erittäin onnistunut kesätakki.

Alunperin epäröin kahta kohtaa takin tekemisessä. Toinen oli hihan istutus, mutta sehän sujui vallan mallikkaasti – vähän kuin sattumalta. Alla olevasta kuvasta näet, miten alaosa jakaantuu niin, sivulla ei olekaan saumakohta, vaan pala ”puolittuu”. Hiha taas menee sen puolikkaan palan verran sisäänpäin. Hankala selittää, mutta ehkä kuva valottaa. Nuo vihreät viivat on hihan saumoja.

Toinen epäröintini koski etukappaleitten ja pääntien istuvuutta. Pääntietä muokkasin hivenen tuota reunusta virkatessani. Edessä suorat reunat on pylväillä, mutta yläosaan kevensin – ensin muutaman puolipylvään ja sitten niskaan vain kiinteistä silmukoita. Lisäksi siirsin noita ”siirtymiä” joka kerroksella vähän alemmaksi. Kts. kuva alla.

Käytin tähän takkiini yhteenä 1,236 kg puuvillalankaa. Osa niistä on Schachenmayr Cataniaa, osa Schjeepjes Catonaa ja osa Katian Capria. Kaikki kuitenkin ovat juoksevuudeltaan samaa, eli 50 g = 125 m ja 100 % merseroitua puuvillaa. Hiukan toki paksuuseroa tuntui virkatessa, mutta ei näy lopputuloksessa.

Seuraava projekti on jo tulilla, tällä kertaa sukkalangasta. Eli villaa… Sama malli ja sata palaa.

Olen NIIN TYYTYVÄINEN tähän lopputulokseen. Miltä se sinusta näyttää?

Pellavasydämen Mervi

4 ajatusta aiheesta “Palatakki isoäidinneliöistä”

  1. Aivan ihana!<3 Tosi ihanat värit ja muutenkin todella kaunis takki! Sain tästä inspiraation harkita jotain vastaavaa, neulominen ei niskojen vuoksi oikein onnistu nykyään ja olen miettinyt noiden neliöiden virkkaamista vähän kerrallaan, mutta en ole oikein keksinyt, mihin niitä käyttäisin. Joku vastaava voisi olla kivaa yrittää tehdä:)

  2. Todella kaunis. Hyvä idea tehdä puuvillalangasta, on ryhdikäs. Virkatessa lankaa kuluu neulomista hiukan enemmän, villa olisi raskas ja venyvä.

    1. Kiitos! Nyt kyllä tuntuu siltä, että tämä puuvillainen on raskaampi. Kun teen uutta (!!!) villasukkalangasta, se on henkäyksen kevyttä. Tein 100 pientä keskustaa ja vaaka ei heilahtanutkaan. Se ei siis pystynyt punnitsemaan!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top