”Körttisukat”

Piti taas saada äkkiä joku neulomus alulle. Siis sukat. Muistin, että aikoinaan – 10 vuotta sitten – körttisukkia myytiin hyvin. Siispä sitä mallia etsimään. Eikä ole todellakaan vaikea ohje, vaikken mikään kirjoneulesukkien pro olekaan. Tässä ohjeessa ei tarvitse edes lankadominanssista välittää.

Langaksi valikoitui Teeteen Pallas, mistä tulee sopivan ohuet sukat. Väri on kyllä aika ”raikas” miesten sukkiin. Kysyin puolisolta, että mitä hän tästä väriyhdistelmästä tykkää. Sanoi, että siitä tulee mieleen joku 50-luvun tyyli. ??????. Jos meille tulee asiakas ostamaan miehelle lahjaksi sukkia, valinta osuu yleensä miehekkäisiin väreihin, sininen, harmaa, ruskea, musta. Usein mietin, että jos mies saisi itse valita värin, olisiko se iloisempi. Nyt olisi tarjolla petrooli-oranssia.

Pallasta olen paljon neulonut, mutta yhdistelmä ”Pallas-terävät ferrarit – kerrosnousu” ei ollut paras mahdollinen. Ehkä juuri tuo kerrosnousu-silmukka aiheutti eniten harmia. Joka kerta piti tarkistaa, että koko silmukka on puikolla, kun mieluiten olisi tullut sääpuolia.

Tällä kombolla en saanut tarpeeksi tasaista pintaa aikaiseksi, joten sukkien valmistuttua kastelin ne kokonaan ja laitoin blokin päälle kuivumaan.

Tässä hivenen venytetyssä tilassa ja valoa vasten näyttää neulomus harvalta. Käsialani on kyllä löyhää, mutta nämä sukat neuloin pienillä puikoilla.

Kastelun jälkeen pinta on tasoittunut, silmukat hakeneet oman paikkansa ja sukat näyttävät todella kauniilta.

Miksi tuollainen taulu näkyy taustalla? Kyseessä on minun voimistelupaikkani ja taululla tsemppaan itseäni: ”Jaksaa, jaksaa!”

Näihin sukkiin kului lankaa yhteensä 102 grammaa ja siitä oranssia meni 22 g ja turkoosi/petroolia siis 80 grammaa.

Körttisukkien ohjeita lienee useammanlaisia, enkä tiedä onko tämä aito sellainen, neuloin sen muistin varaisesti vähän sinneppäin…

Jos haluat sukat, muttet viitsi/halua/ehdi/osaa itse neuloa – ne löytyvät verkkokaupasta.

Miesten turkoosi-oranssit villasukat, koko 43/44

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top