Vauvalle neulehaalari

Joku on nyt ihastunut vauvaneuleisiin! Vaikkei ole vauvaa näköpiirissäkään. Edes sen vertaa, että osaisi tehdä oikean kokoisia neuleita!

Tällä kertaa neuloin haalarin. Lanka valikoitui taas sen mukaan, mitä oli paljon hyllyssä. Väri on vähän erikoinen, mutta lanka laadukas. Lykke on sukkalanka, siinä on 85 % villaa ja 15 % polyamidia. Juoksevuus on 50 g = 100 m eli sama kuin 7veljestä tai Janne. Aika paksu siis. Tämä lanka kestä villapesun 40 asteessa.

Ohjeeksi otin ennestään tutun röyhelöhaalarin ilman röyhelöä kirjasta Klompelompe Talvilapset Tällä kertaa tein pienen koon.

Meiltäpä löytyi sopivan kokoinen nukke haalaria esittelemään.

En ymmärrä, miten toistamiseen jo unohdin hihoista palmikot! Piti tehdä samanlaiset kuin nuo housuosan sivussa olevat.

Joku ehkä muistaa, kun neuloin ennen joulua hirveellä kiireellä tämän saman ohjeen mukaisesti 2 vuotiaan haalarin, enkä osannut ohjeen mukaisesti tehdä hihaa ylhäältä alaspäin. Nyt lähdin rehvakkaasti liikkeelle – osaisin varmasti. No, en osannut. Ja taas piti tehdä omasta päästä aloittaen resorista. Saattoi käydä niin, että hihasta tuli liian pitkä.

Tämän mallin mukaan neulominen aloitetaan lahkeista, ne yhdistetään ja jatketaan tasona, ilman saumoja kainaloihin asti. Ja tottakai neuloin looppaamalla ja tietysti käyttäen ChiaoGoon pyöröjä!

Tosi kiva neulottava! Jossain vaiheessa teen meidän mallinukelle myös villasukat ja ehkä jopa myssyn, koska lankaa on vielä paljon jäljellä. Tähän haalariin meni lankaa 240 g eli vajaa 5 kerää.

Haalarin mitat: Koko pituus 57 cm, rinnanympärys 2 x 30 cm, lahkeen sisämitta 21 cm, hiha 27 – 31 cm. Olisko sellainen 3-6 -kuukautiselle?

Hinta 100 euroa.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top