Neulotut takki ja housut lapselle

Ihan vaan neulomisen ilosta aloin tehdä lapselle neulesettiä. Vai oliko se sittenkin lanka, josta se idea lähti? Alize Cashmira lanka on oikein kiva, mutta sen valkoinen näyttää kerällä jotenkin likaiselta. Ja niinhän se usein on, että itse neulon niistä langoista, jotka ovat jäämässä hyllyyn. Valmiina neuleena väri ei ole ollenkaan hullumpi, sitä voisi kuvata sanalla ”mannapuuro”.

Lanka on siis 100 % villaa, joten neule on pestävä käsin. Juoksevuus on 100 g = 300 metriä.

Takki Novitan ohjeella

Löysin kauniin villatakin ohjeen Novitan lehdestä Kevät 1/2021:

Aivoni eivät ehkä enää toimi niin täydellisesti kuin nuorena (?) ja vähän jännäsin noiden kuvioiden neulomista, mutta kyllä selvisin siitä hetken pähkäiltyäni. Mutta totuus on, että kun takki oli valmis, huomasin tehneeni yhden kuvion aivan väärin, eli tuli omat kuviot. Malli on joka tapauksessa kaunis.

Housujen ohje

Housuihin käytin ohjetta Klompelompen kirjasta Neuleita koko perheelle. Tämä housumalli on samantyyppinen, kun jouluksi neuloin haalarin, mutta nyt ne neulotaankin ylhäältä alaspäin. Hiukan sovelsin tätäkin ohjetta ja lankakin minulla on ohuempi kuin ohjeessa. Neuloin housun sivuun palmikkorivin, samanlaisen kuin takissakin – se, minkä tein väärin…

Tuonne housun yläreunaan voi pujottaa kuminauhan.

Lankaa kului yhteensä 376 grammaa ja setin koko on n. 98 cm eli 3-4 vuotiaan koko.

Tein tällaisen kuvan neulesetin koosta:

Oli niin kaunis auringonpaiste, kun otin kuvat neuleistani, joten tässä niitä tulee:

Housuihin neulottiin lyhennettyjä kerroksia yläreunaan, jotta tilaa on pepulle (ja vaipallekin). Lahkeen resorit neuloin pitkiksi, jotta käyttöikä pitenee – niitä voi käyttää enemmän tai vähemmän taitettuna tai pitkänä.

Alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo

Tässä vielä kuvia työn alkuvaiheesta. Kunhan nuo palmikot saa ”paikoilleen” ja silmukkamäärät täsmäämään, niin johan työ joutuu. Vähän kylläkin oli säätämistä puikkojen kanssa, niinkuin aina, kun lanka on uusi ja ennen kokematon. Ensin kokeilin Symphonien koivuisia pyöröpuikkoja, mutta vaikka niissä nuo puikot on ihanat, niin ei kaapeli sovellu looppaamiseen. Piti siis hakea puodin puolelta Chiaogoot. Johan alkoi luistaa…!

Oli kiva työ tämä ja nytpä innostuin vauvan neuleista niin, että seuraavanakin työnä on vauvan haalari, tällä kertaa ihan pieni. Väriltään violetti. Koska lankaa on hyllyssä….

Jos sinulla olisi tälle neulesetille mielessä käyttäjä, niin kerron, että lisäsin takin ja housut verkkokauppaani. Täällä.

Lapsen neuletakki ja housut

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top