Kevään vihreä neuleasu vauvalle

Innostukseni vauvaneuleisiin jatkuu. Tällä kertaa tuloksena on kevään vihreä neuleasu pienelle vauvalle. Tai omenan vihreä.

Housut

Ensin neuloin housut. Valitsin ohjeen kirjasta Klompelompe – Neuleita koko perheelle. Lillemor-housut näytti tosi söpöltä. Tein kaikkein pienimmän koon, eli vastasyntyneelle. Langaksi valitsin – taas kerran – sellaisen, mikä näyttää meillä puodissa jäävän hyllyyn. Todella hyvä, laadukas lanka, mutta värit on jo valikoituneet. Tämä on poistunut Lankavan, tai siis muinaisen Kauhavan Kangas-Aitan Lotte-lanka. !00 % superwash-villaa. Paksuudeltaan lanka on ”normaali” sukkalanka.

Ohje näyttää yksinkertaiselta, muttei se heti ensi yrittämällä onnistunut. Muutaman rivin tein väärin, mutta kun aloin ihmetellä, että ”ompa hankala neuloa” ja katsoin kuvaa tarkemmin, tajusin yrittäneeni väärin. Housujen neulominen aloitettiin vyötäröltä alaspäin. Neuloin vyötärölle vähän pidemmän resorin ja ompelin sen kaksi kerroin, jolloin kujaan voi pujottaa kuminauhan.

Alku meni väärin…

Housujen takaosaan neulotaan lyhennettyjä kerroksia, jolloin pepulle tulee enemmän tilaa.

Takki

Takin neuloin samalla ohjeella kuin tämän aikaisemmin. https://pellavasydan.fi/neulotut-takki-ja-housut-lapselle/ Tai oikeastaan otin siitä vain silmukkamäärät ja mitat. Pintaneuleen tein samoin kuin housuissa. Jouduin siis vähän soveltamaan. Paikkapaikoin aika paljonkin…

Viimeisenä työnä on aina hauska valita nappeja. Nyt vaihtoehtoja olikin aika monta. Napeissa on sama kuvio kuin neuleessakin!

Tykkään tästä ohjeesta ja varsinkin raglan-hihoista. Saumojen ompelu ei ole koskaan kivaa.

Vaikka tästä piti tulla vastasyntyneen kokoinen setti, näyttää siltä, että on kuitenkin vähän isompi. Tämä nukke on 50 cm pitkä eli vauvan kokoinen, mutta kyllä asu on hänelle liian iso.

Viimeksi neuloin violetin haalarin – täällä – ja se oli iso tälle isommalle nukelle.

Voi näitä pieniä pörröpäitä!

Tähän vihreään asuun meni lankaa yhteensä n. 300 g eli 6 kerää.

Olen neulonut valtavasti puseroita, vauvaneuleita ja sukkia, mutta ihka ensimmäistä kertaa kiinnitin tällaisen ”hand made” -merkin. Enkä edes muista asiakkailleni ehdottaa…

Seuraava työ on tietysti jo aloitettuna. Neulon tähän settiin pienet sukat, samalla koristeella. Sen jälkeen lisään koko setin verkkokauppaan.

Pellavasydämen Mervi

Shopping Cart
Scroll to Top