Ohje huivin virkkaamiseen

Edelliseen postaukseen liittyen sain toiveen ohjeesta. Tässä siis ohje huivin virkkaamiseen.

En oikein ymmärrä, miten se alkaa ja miten jatkuu. Jos sais sanallisen ohjeen.

 Niinpä kuvasin huivin aloituksen ihan vaihe vaiheelta. Ohje kulkee vasemmalta oikealle. Koska olen vasenkätinen, tein ensin kuvasarjan vasenkätisesti – ja tietysti poistin kuvat kännykästä – mutta otin uudet kuvat ja käänsin ne kuvankäsittelyllä oikeakätisiksi. Joten tässä kuvat ja selostus niiden alla.

Tässä ohjeessa yritän selostaa hyvin perusteellisesti, mutta kuitenkin edellyttäen, että osaat virkkauksen perusteet. Niitä ohjeitahan on netti pullollaan. Esim. täällä.

Virkkaa 8 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne ympyräksi piilosilmukalla. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa = ensimmäinen pylväs, sitten 2 pylvästä lisää = kolmen pylvään rypäs. Minä jätän aloituslangan silmukoiden sisään, jolloin sen voi katkaista kummemmin päättelemättä.

Virkkaa kolme ketjusilmukkaa ja toinen kolmen pylvään rypäs aloitusympyrän ympäri.

Käännä työ. Virkkaa kolmen pylvään rypäs ensimmäiseen alla olevaan pylvääseen ( ja taas ens. pylväs = kolme ketjusilmukkaa).

Virkkaa rypäs, 3 ketjusilmukkaa ja rypäs keskellä olevaan ”ketjusilmukka-aukkoon”

Päätä kerros (joka kerroksella tästä eteenpäin) virkkaamalla viimeiseen alla olevaan pylvääseen kolmen pylvään rypäs.

Käännä työ ja aloita samoin kuin edellinen kerros (ja aina tästä eteenpäinkin) virkkaamalla ensin 3 ketjusilmukkaa ja lisäksi 2 pylvästä ensimmäiseen pylvääseen. Virkkaa sitten rypäs kahden alla olevan ryppään keskelle. Ja taas rypäs – 3 ketjusilmukkaa – rypäs keskellä olevaan aukkoon. Rypäs kahden alla olevan ryppään keskelle jne.

Joko onnistuu?

Tätä samaa toistetaan. Kun alut ja loput tekee huolellisesti, niin mielestäni huivi ei vaadi mitään muuta. Mutta toki voisi virkata yltympäri jonkun kauniin reunuksen. Minun asiakkaani ei halunnut mitään krumeluureja.

Nyt, jos olet vasenkätinen, saat seuraavassa postauksessa samat ohjeet vasenkätisesti. Samat kuvat, mutta peilikuvina.

Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top