Virkattu huivi

LIsäys: Pyynnöstä teen tähän ohjeen. Tulossa siis uusi postaus.

Mikä sen ihanampaa, kuin että sinun tekemistäsi käsitöistä tykätään ja niitä halutaan lisää? Ei mikään… Ehkä viime jouluna tai sitä edellisenä minulta pyydettiin hartiahuivia iäkkäälle naiselle, joka istuu pyörätuolissa. Huivin piti olla kirkkaan sininen, sähkönsininen oikeastaan ja se ei saisi kutittaa. Tein silloin kokeiluja eri langoista ja päädyin tuolloin Peo 30 Merino Silke lankaan. Se kun ei kutita ollenkaan.

Nyt haluttiin ihan saman mallinen huivi, mutta tällä kertaa kirkkaan keltainen. Tämä mummo selvästi tykkää kirkkaista väreistä! Ihanaa! Nyt osasin suoralta kädeltä valita langan, saman Peon. Ja olinpa onnekas, kun olin säilyttänyt yhden ”mallitilkun” joten ei tarvinnut uudelleen pähkäillä, miten huivin virkkaus aloitetaan.

Se lähtee 8 silmukan renkaasta, johon aletaan virkkaamaan kolmen pylvään ryppäitä. Noh, nyt kun tätä ohjetta aloin miettiä, yritin etsiä sitä mallitilkkua, muttei löytynyt mistään… paitsi tietysti puodin puolelta kyseisen langan päältä, selvähän se!

Eli aloitetaan tuosta keskeltä. Ensin virkataan 8 silmukan ympyrä ja siihen kaksi kolmen pylvään rypästä, joiden väliin 3 ketjusilmukkaa. Päätin tehdä niin, että lisäsin pylväsryhmien väliin vain keskellä nuo 3 ketjusilmukkaa, muualla en lisännyt. Kun yritin virkata hyvin ilmvaa, niin pylväsryhmät mahtuivat hyvin ilman ketjusilmkoitakin.

Tämä malli on asiakkaan valitsema. Hän halusi yksinkertaista, ei pitsikuvioita eikä muita värejä.

Käsityö maksaa

Kyllä tähän upposi lankaa valtavasti. Noita 50 gramman keriä kului 9 kappaletta, joten langan hinta on 9 x 5,- eli 45 €. Aikaa minulta kului 8 tuntia. Yhtenä iltana virkkasin 7 tuntia yhdeltä istumalta, aloitin putiikin sulkemisen jälkeen klo 15 ja lopetin iltauutisten jälkeen. Vain syömässä ja vessassa kävin… Huivista pyysin 100 euroa. Mitä ajattelet hinnasta? Tuntihinnaksi tulee tuosta suoraan laskien 55/8 = 6,87 €. Mutta tässä ei ole huomioitu alvia eikä muita kuluja.

Huivin koko on 150 cm x 75 cm. Yläkuvassa se on vielä prässäämätön, joten reuna vähän kipertää.

Koska lanka on 100 % villaa ja virkkaus on ”tuhtia” on huivi todella lämmin.

Mikäs yrittäjä se olisi, kun ei lisämyyntiä yrittäisi. Minä ehdotin tähän klipsutinta, jolla huivin saisi pysymään hyvin paikoillaan. Tiedätkö, mikä klipsutin on? Tällainen.. (Huono kuva puodin hyllyn reunasta otettuna)

Mutta kun mummo istuu pyörätuolissa, pysyy huivi hyvin harteilla ilman mitään kiinnikkeitä ja klipsuttimia. Vaikka olishan tuo hieno!

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top