Villatakki ja villapaita

Olen neulonut monta monta puseroa ja muutaman villatakinkin. Esittelen tässä kaksi lähiaikoina valmistunutta. Nämä molemmat olen tehnyt ”ikäänkuin” itselleni, mutta yleensä KAIKKI tuotteet, mitkä teen muka itselleni, päätyvät kuitenkin puotiin näytille. Ensimmäisenä esittelen neulomani villatakin, jonka mallin nimi on Lintu Sininen. Se on Kotivinkin lehdestä ”Rakkaat kuviot” ja mallin on suunnitellut Ronja Hakalehto

Tämän neuleen tarina on sellainen, että puotiin tuli asiakas kysymään neuvoa tämän ohjeen kanssa. Oli haastavaa yht´äkkiä päästä ohjeeseen käsiksi, kun se oli itselleni vieras ja kaiken lisäksi neulottiin ylhäältä alas – en ollut sellaista yhtään tehnyt. Jotenkin me siitä kuitenkin pääsimme kärryille, mutta sen verran jäi mieltä kaihertamaan, että päätin tehdä itsekin saman mallin. Saattaa olla, että jää minun kohdallani viimeiseksi ylhäältä alas neulottavaksi. Kaikki ne muut yli 30 puseroa olen neulonut helmasta alkaen. Sitä paitsi tein virheen heti alkajaisiksi, tuo kaulus ei ole ohjeen mukainen. Sävelsin omiani myös nappilistan osalta, sillä tein sen virkkaamalla, kuten olin aiempiinkin villatakkeihin tehnyt.

Villatakki on neulottu pyörönä eli suljettuna neuleena ja sitten leikattu keskeltä eli STEEKATTU. Se on jännittävää, muttei sitä kannata kuitenkaan pelätä. Jos et ole vielä uskaltanut yrittää, rohkaisen sinua, sillä usein villatakilla on kuitenkin enemmän käyttöä kuin neulepuserolla.

Ohjeen mukainen lanka olisi ollut Tukuwool DK, suomalainen villa, jossa 100 g = 250 m, mutta minä käytin siihen Lettlopia, jossa 100 g = 200 m, eli se on paksumpaa. Tein ohjeen mukaisesti koon L, mutta koska mahtuu minulle, on ennemminkin XL. Neuleen pääväri on Lettlopin 9432 ja kuvio 1702.

Tässä vielä kuva ohjelehdestä, jonka mallien inspiraationa on ollut tapettitehtaan kuviot.

Metsä-paita

Sitten esittelen METSÄ -paidan. Se on Strömsöstä tutun Lee Esselströmin suunnittelema malli ja ohjeen saat ilmaiseksi Lankavan sivuilta. Malli on ollut myös uusimmassa Kodin Pellervo lehdessä.

Tästäkin tein itselleni sopivan koon, joskin hihat on hivenen liian pitkät. Joku tykkää, mutta minä suosin vähän vajaamittaisia hihoja mieluummin.

Tähän kuvaan valitsin korvakorut, jotka ovat luontoaiheiset nekin. Käsityömessuilta ostin, mutten muista tekijää. Tämän puseron pääntielle neulotaan taakse lyhennettyjä kerroksia, jolloin se ”istuu paremmin”. Kaarrokepaidoista poiketen tähän tehdään raglan-kavennukset. Neulomistani malleista ainoastaan tässä kuvio on helmassa.

Tässä mallissa on ohjeen mukainen lanka 3-säikeistä Lankava Villava -lankaa (100 % suomalainen villa, 100 g = 180 m) mutta tähänkin minä käytin Lettlopia, joka Villavaan nähden on ohuempaa. Mutta hyvin käy tähänkin. Sanomattakin lienee havaittavissa, että tykkään neuloa Lettlopia! Käytin päävärinä harmaata nro 58 ja kuvioon 54

Tässä vielä muutama vaihekuva:

Otin uudet kuvat, kun en muistanut, että olin jo kesällä kuvannut tämän paidan. Laitan yhden ulkokuvankin tähän mukaan.

Selasin blogia taaksepäin ja ihmeekseni huomasin, etten ole esitellyt ollenkaan neulomiani villatakkeja. Näytänpä jossain vaiheessa nekin ja näiden nyt esittelemieni jälkeen on valmistunut jo muutama muukin villapaita, mutta esittelen myös ne eri postauksessa. Kiinnostaisi lukea, oletko sinä innostunut villapaitojen neulomisesta?

Tiesithän, että Pellavasydämellä on myös verkkokauppa, josta voit tilata esim. näissä käyttämääni lankaa Lettlopia. Tällä hetkellä värejä on PALJON, taitaapa olla kaikki, mitä yleensäkin Suomessa on saatavilla. Tästä verkkokauppaan: https://pellavasydan.fi/verkkokauppa/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top