Kun nappi irtoaa ja repii kankaan

Käytän yleensä aina housuja, joissa on kuminauha vyötäröllä. En siis vetoketjullisia, joissa olisi nappi. Mutta nämä yhdet on, ja niistä irtosi nappi. Eikä riitä, että irtosi, vaan repi myös paikan, mistä irtosi. Korjaushommia siis. Asiakastyöt teen pääsääntöisesti aina huolellisemmin kuin omani, mutta nyt päätin tämänkin tehdä kunnolla. Ettei sillai vaan kasaan krympäten.

Aloitin työn leikkaamalla toisesta kankaasta pienen paikkapalan, jonka ujutin tuonne vyötärönauhan sisälle.

Kun sain sen tasattua paikalleen, ompelin siksakkia yli reikäkohdan.

Sitten vaan napin ompelu vahvistettuun paikkaansa.

Helppo nakki, niin sanoakseni ja kyllä kestää!

Puodissa on AINA näin keväisin todella hiljaista, joten nyt on oiva hetki korjailla omia vaatteita, kun muulloin ei mukamas ole aikaa. Odottamassa on ainakin kolmet kesähousut, jotka tuntuvat liian leveälahkeisilta tai isoilta tai lyhyiltä – tai jotain… Mallailen niitä ja yritän tuunata käyttisvaatteiksi.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top