Hame verhosta

Tänä kesänä on eteeni tullut facebookin käsityöryhmissä useampi kuva siitä, miten verhoista on ommeltu mekkoja. Tuli mieleeni, että minullahan on yksi verhokappa, jonka olin ostanut sen sinisen värin vuoksi ja jo ostaessani ajatellut, että siitähän saisi kivan hameen. Tovi meni etsiskellessä, varsinkin, kun muistin kankaan erilaiseksi. Marimekkoa se kuitenkin on, Ananas-niminen kuosi.

Vähän huitaisemalla lähdin liikenteeseen. Hameen pituus on ennalta määrätty, sillä kappa on juuri ja juuri riittävän korkea hameen mitaksi. Sen sijaan leveyden kanssa oli vähän säätöä. Kahten kertaan jouduin pienentämään. Tässäpä en sitten älynnyt ollenkaan katsoa, minkä kohdan kankaasta valitsen, joten nyt se on, mikä sattui tulemaan.

Olen huomannut, että nykyään on ”muotia” laittaa pusero puolihuolimattomasti hameen tai housujen päälle – osittain alle ja puoliksi päälle. Yritinpä siis tällastakin stailausta. Ehken aivan onnistunut?

Verhon yläreunassa oli leveä käänne ja ensin pujotin siihen leveän kuminauhan, mutta ei tullut kiva. Semmoinen ”paperbag”-look. Ompelin sitten kapeamman kujan ja siihen laitoin kapean kuminauhan. Minulle tämä sopii paremmin. Verhon alareunan jätin sillensä. Helppo.

Koska hame on nyt aika kapea, jätin siihen halkion. Sen voi asettaa joko taakse tai sivulle. Taas – tätä kuvaa katsoessani huomaan, että sattumalta kohdistus meni hyvin. Ottaen huomioon, etten YHTÄÄN miettinyt.

Sininen on lempivärini, mutta enpä oikein muita puseroita tähän löytänyt. Kangasta jäi vajaa metrinen pala, josta ehkä voisin väsätä puseron yhdistämällä takakappaleeksi trikoota. Saa nähdä, rupeanko näpertelemään…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top