Isoäidinneliöiden yhdistäminen

Nyt olen päässyt siihen vaiheeseen projektissani, että palat on valmiina – niitä on 125 kpl – ja pitäisi päättää, miten teen yhdistämisen. Tapoja on monia, voisi tehdä virkkaamalla siten, että yhdistää samalla kuin tekee viimeistä kerrosta tai erikseen virkkaamalla. Ompelemiseen on myös erilaisia tapoja.

Ihan vähän kokeilin virkkaamalla yhdistämistä, mutta jotenkin se tuntui hankalalta ja vaati kovasti keskttymistä ja palat ei tuntunut kohdistuvan ainakaan helposti.

Päädyin sitten ompelemaan. Käytän neulaa ja viimeisen kerroksen väriä – eli pinkkiä. Ompelen neliöt silmukan TAKAREUNASTA yhteen. Saan mieleistäni jälkeä. Tässä tavassa on tärkeää, että kaikkien palojen silmukat täsmää, jolloin kohdistaminen on helppoa.

Mikähän tuon ompelemisen tyylin nimi on? Jos googlaa ”isoäidinneliöiden yhdistäminen” niin järjestään kaikissa se tehdään virkkuukoukulla, riippumatta yhdistämistavasta.

Mutta koska en ole projektia aloittaessani tehnyt kunnon suunnitelmaa – tai oikeastaan en minkäänlaista suunnitelmaa, olen nyt pienoisen ongelman edessä.

Miten teen hihan. Ajattelin tehdä vajaamittaiset hihat, mutta kun kainalosta hihan täytyy olla kohtuullisen leveä, niin ranteessa se on liian leveä.

Hmmm… mitenkähän tämän ratkaisen? Miettiessäni sitä yhdistelen nyt paloja kokonaisuuksiksi. Eikähän se tämäkin ongelma jotenkin ratkea.

Yksi ihmetyksen aihe on sekin, että miksi palaset alkavat muuttua ”hyrräksi”… En siis mitenkään pingota näitä. VAI PITÄISKÖHÄN?

Nyt huomaan kuvaa katsoessani, että tasaisuus/epätasaisuus riippuu siitä, olenko yhdistänyt hyrrät samaan suuntaan liikkuviksi. Auts.

Neuvoja?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top