Kädentaitomessut 2023

Minun yksi vuoden kohokohdista on kädentaitomessut Tampereella. Aina, kun olen kynnelle kyennyt olen siellä ollut. Taisi yksi kerta jäädä väliin jonkun lonkkaleikkauksen vuoksi. Tänä vuonna kylläkin vähän mietin lähtemistä, koska olen päättänyt, että puotiin ei enää lahjatavaroita hankita myytiin, niitä kun olen aiemmin messuilta hankkinut. Toinen syy miettimiseen oli se, että tällä kertaa kansalaisopisto päätti järjestää matkan jo perjantaina ja olen aina ollut sunnuntaina. Mielestäni sunnuntaina siellä pääsee paremmin liikkumaan, kun kansaa on vähemmän.

Viime vuonna taisi olla myyjiäkin vähemmän? Nyt en ehtinyt kiertää kuin A-hallin, mikä sai minut ehdottamaan puolisolle uutta kåyntiä sunnuntaina. Tätä kirjoittaessa hän ei ole vastausta antanut – tai sitten olettaa, etten ollut tosissani.

Aina joudun pettymään siihen toiveeseen, että siellä oli ”jotain uutta” ideaa. Ei ollut nytkään. Kaikkein eniten taisi olla myynnissä korvakoruja, sitten lankoja…? Niitä minunkin ostoksistani löytyi.

Ostoslistassani oli vain yksi asia – oljet – ja ihan viime tingassa ne löytyi, kun kurkkasin ennen poislähtöä toiseen halliin, missä oli Charlotten osasto. Sieltä ostin varmuuden vuoksi myös metallirenkaita, kun aion pitää makramee-kurssin vielä ennen joulua. Teemme valoputouksen.

Asiakkaan tilaushuiviin ostin ihanan ihanaa Peo 30 Merino Silk -lankaa, jota meillä Pellavasydämessä on valikoimissa, muttei tätä keltaista.

Langoista puheenollen – vaikkei ollut minkäänlaista suunnitelmaa – ostin puseron verran Pirkka-lankaa ja mietinnässä on, josko sitä ottaisin puotiin myyntiin. Tästä tulisi kiva ”sisällä pidettävä” ohut paita, mitä moni kysyy. Lankojen oston yhteydessä sai myös linkin ohjeeseen. Minua kiinnosti pitsikaarrokepusero. Toinen kiinnostava lanka oli tuo Lana Gatto. Siitä neulon pipon.

Tällainen paitamalli osui silmään samaisella Taito Pirkanmaan myyntiosastolla. Sama pintaneule, millä olen tehnyt paljon miesten sukkia, helppo. Tuo paita on kylläkin tehty paksusta Pirkka-langasta, minä ostin ohutta. Mutta korvaavia lankoja kyllä löytyy omastakin hyllystä.

Messuilla on aina myös lehtien myyjiä. Käsityölehdet minulle jo tuleekin, mutta ”sorruin” tilaamaan Et-lehdestä lyhyen jakson. Ja sen kylkiäisenä sain monta sukkamalli-lehteä ilmaiseksi.

Puotiin saattaa tulla myyntiin näitä uudenlaisia sukkaplokkeja. Meillä on kyllä tavanomaisia, yhden koon mittajuttuja, mutta tämä näyttää kätevältä, kun voi säätää moneen kokoon.

Tuftaus

Tuftaus on sellainen tekniikka, johon en ole ollenkaan innostunut ja yleensä saan siitä kyselevät asiakkaatkin lannistumaan. Nyt näin käytännössä, miten sitä tehdään. Onhan tuo näyttävää ja helppoa, mutta minua epäröittää se, ettei lanka kiinnity työhön muutoin kuin alapuolelta liimaamalla. Työväline, tuollainen kunnollinen, maksaa yli 50 € ja kangaskin taitaa olla aika lailla hakusessa. En itse näe, että Pellavasydämessä tekisi kaupaksi…

Alla olevassa kuvassa on turkisjätettä, mutta minulle tärkeää materiaalia. Tämä tulee käyttöön ensi kesän teatteriproduktion puvustukseen, kun teen lappilaisia pukuja. Kesällä ei näyttelijät voi käyttää turkisvaatteita, joten teen kesäversion kankaasta ja vain reunat tällaisesta karvasta.

Paras ostos

Sitten ihan paras löytö, mitä olen vuosia etsinyt: teleskooppivartinen kenkälusikka, joka mahtuu taskuun tai käsilaukkuun. Siihen sai mukaan velä tuollaisen säilytyspussukankin. Mahtava idea ja vain 16 €, käsityötä.

Tykkäsin myös ihan hirveesti tarjolla olleesta voileipäkakusta, vaikka hinnassa messulisä olikin, 7,50 €

Olisin ehkä sortunut tähän liivimekkoon, se näyttää kivalta, muttei valmistajalla ollut mukana tarpeeksi isoa kokoa. Ehkä teen itse? Eihän siitä tokikaan yhtä kiva tulisi ilman noita painatuksia…

Olimme reissussa koko päivän, aamulla oli lähtö 8.30 ja kotiin palasin klo 20. Ehdin silti aamulla laittautua ja valita asun huolellisesti. Vaikka kädentaitomessuilla pitäisi olla yllä jotain itse tehtyä, tärkeämpää oli, että asussa on taskut. Ja kuitenkin läikytin ylleni kahvia, joten kirjava asu on hyvä. Kengät vaihdoin työkenkiin, Think-sandaaleilla kykenin kävelemään 7 tuntia ilman ongelmia. Mukana oli 2 kyynärsauvaa ja avustaja kassien kantamiseen. Nukuin hyvin ja aamulla oli jalat vetreät. Se on aiemminkin todistettu, että kun on kivaa katseltavaa, ei liikuntavammasta ole haittaa!

Kiva messupäivä kivassa seurassa!

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top