Hihatin

Ihan muuta etsiessäni kierrätyskeskuksen vaatehyllystä osui käsiini hartiahuivi. Kaunis ja hyväkuntoinen, jollei aivan käyttämätön. Oliko mummon jäämistöä tai joku saanut lahjaksi, muttei löytänyt käyttöä. Nappasin sen mukaani, sillä näin sen heti omassa käytössäni, pitsiä kun rakastan.

Huivi on todella lämmittävä. Ehkäpä on täyttä villaa?

Huivi on täsmälleen sopivan kokoinen tarkoitukseeni. Sen pituus on 160 cm ja leveys 45 cm.

Näytän kyllä aivan mummolta tämä hartioillani. Mutta sepä muuntuukin hihattimeksi. Ihan eri juttu.

Huivi taitetaan pitkittäin kahtia ja ommellaan reunat yhteen päistä, mutta jätetään keskikohta avoimeksi. Näin muodostuu hihat. Minä tietysti ompelin saumat päälleppäin, muttei se haittaa. Hihaosuus on minun hihattimessani 40 cm, eli niska-selkäosuudeksi jää 80 cm.

Olisi nuo saumat saanut paljon nätimmiksi, kun olisi ommellut käsin ja nurjalta, mutta kun oli kiire saada valmiiksi. Niinkuin aina. Kiire. Mukamas.

Hihatin tuli todella helposti ja on täysin ilmainen. Jos päätät neuloa hihattimen, muista tehdä sivuihin ja päihin joko resoria 2 oikein 2 nurin (tai 1 oikein, 1 nurin) tai aina oikeaa. Tämä siksi, ettei huivi ala käpertyä.

Oi että olen tyytyväinen tähän lämpimään hihattimeeni. Sopii värinsä puolestä tähänkin asuun, mutta voisin kuvitella sen myös mustan leningin kanssa vaikkapa teatteriin mukaan otettavaksi. Hihattimen voi sulloa vaikka käsilaukkuun, kun ei se rypisty.

Pellavasydämen Mervi

1 ajatus aiheesta “Hihatin”

  1. Hei, kiva idea! Hihatinta voi käyttää myös kaulahuivina, olen joskus kutonut hihattimen ja havainnut helpoksi ottaa mukaan kaulahuiviksi ja tarvittaessa pukea hihoiksi.

    Terv.
    Tuula Turusta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top