Vielä ainakin yksi pörröneule

Tilasin vähän summanmutikassa (mitähän muuten tuokin sanonta tarkoittaa?) uutta pörrölankaa. Merkki on sama kuin ihanan ihana Gedifra Laura, josta tein suloisen pehmeän ja kevyen neuleen. Tämä uusi lanka on Gedifra Julia ja on kovin erilainen. Paksumpi, värimaailma kirkkaampi, melkein voisi sanoa räikeäksi ja paksuudeltaan epätasainen.

Gedifra Julia, paksumpi mohairlanka on lämmin, kevyt ja sopivan pörröinen. Pehmeää alpakkaa ja mohairia. Erinomainen lanka asusteisiin sekä neuletakkeihin, liiveihin ja puseroihin. Sopii hyvin myös aloittelijalle, työ valmistuu nopeasti. Upeat, hehkuvat värit.

– Koostumus: 45% alpakka 25% mohair 30% polyamidi
– Keräkoko: 50 g = n. 110 m
– Puikkosuositus: 6 mm – 7 mm
– Tiheys: 10 x 10 cm = 13 silmukkaa, 18 kerrosta
– Materiaali: 45% alpakka 25% mohair 30% polyamidi

Käsialani on todella löysä ja tästä tulikin yllättävän löyhä pusero. Koska edellisen pörröneuleen kanssa oli hiukan stailausongelmia, ajattelin tästä tehdä pidemmän, jotta se olisi mukava housujen kanssa. Mikä siis tarkoittaa pepun peittävää. Seurasi kuitenkin uusi ongelma, koska tämä onkin läpinäkyvä. Kuvaukseen sattui mustat alusvaatteet ja nehän nyt kuultaa läpi. Peilissä sitä ei niinkään huomaa, mutta näissä kuvissa kyllä. Seuraavaksi kokeilen muita kuin mustia rintsikoita ja jos sekään ei auta, niin puen jonkun topin alle.

Hihatkin on aavistuksen liian pitkät. Ja mikä vielä arveluttaa on se, että löyhänä neuleena tämä saattaa vielä käytössä venahtaa. Harmi. Jos nyt neuloisin samasta langasta, käyttäisin pienempää puikkokokoa ja yrittäisin saada tiukempaa neulosta.

Sitä kuvaa en voi edes näyttää, kun sovitin neuletta HAMEENA pinkkien sukkisten kanssa. Ei minun jaloilleni sopiva, mutta ehkä joku sorjasäärinen voisi pitää maihareitten kanssa.

Malli omasta päästä

Tähän tunikamittaiseen neuleeseen kului lankaa 382 gr eli 8 kerää. Malli on ihan vaan omasta päästä, kun osaan silmukkamäärät jo ulkoa, niin monta neuletta olen itselleni tehnyt. Aloitan AINA hihoista, jotta pääsen näkemään, miten mikin lanka käyttäytyy ja paljonko silmukoita tarvitaan. Puikot minulla oli 4,5 mm resoreihin ja 6,0 mm suoraan osuuteen. Hihoihin luon 40 silmukkaa ja resorin jälkeen lisään ”sopivasti” riippuen siitä, kuinka paljon haluan hihan pussittavan. Miehustaan loin 150 silmukkaa ja näillä tein pyörönä kainaloihin asti. Kainaloissa jätän – sekä hihoihin, että miehustaan – 9 silmukkaa langalle odottamaan yhdistämistä. Kun kaikki on yhdistettynä samalla pyöröllä, aloitan raglankavennukset. Yhden keskisilmukan molemmin puolin kavennan joka toisella kerroksella näin: ensin kaksi silmukkaa takareunoista oikein yhteen, sitten se keskisilmukka oikein ja taas kaksi silmukkaa normisti oikein yhteen. Tämä kavennus tulee siis kerroksella neljässä kohtaa. Näillä mennään pääntielle asti, kunnes jäljellä on noin 80 silmukkaa. Ai niin, nykyään teen kyllä aina taakse lyhennetyt kerrokset, jotta pääntie istuu paremmin. Sekin on täysin oman muistin mukaan ja vähän miten sattuu. Tämän pääntien purin ainakin kaksi kertaa ja vieläkin se tulee vähän liian lähelle kaulaa. Minä kun en siedä, mitään lähellä kurkkua.

Irtokaulus

Voi, kun olen tyytyväinen, että tässä kohtaa muistin muutaman vuoden takaisen ostokseni. Tilasin Kiinasta irtokauluksia. Tarkoitus oli tilata kaksi erilaista, mutta niitä sitten tulikin yhteensä 4. Jos joku haluaa tämän todella käyttökelpoisen asusteen, niin voin myydä. Katso postaus täällä.

Tuota vanhaa kuvaa katsoessani huomaan, että nuo helmikorvikset lienee jossain laatikon perällä, koska en ole ollenkaan käyttänyt sen jälkeen. Pitääpä etsiä!

Nyt, kun ilmat on alkanut kylmetä ja minä aina talvisin palelen, niin ompa mukavaa, kun on näitä neuleita! Tuntui niin suloisen pehmeältä ja lämpimältä pukea tämä aikaisemmin neulomani pörröneule ylleni. Tämän alemmassa kuvassa olevan neulepaidan pituus on juuri sellainen hankala, että peppu ei peity. Löysin kuitenkin todella väljät trikoohousut Tokmannin alennusmyynnistä ja nyt kombo on hyvä.

Tämäkään Julia-pörröneule ei jää viimeiseksi, sillä tekeillä on puuvillapörröneule, jonka pörröisyys on maltillisempi, mutta mukavasti siitäkin karvaa lähtee – suut ja silmät täyteen…

Tässä kuvassa on värivalikoima, minkä otin Juliasta. Mikä näistä muutamasta räväkästä väristä olisi sinun? Voin lähettää, jos innostut todella nopeasti valmistuvasta puserosta. Minun mekkopituiseni valmistui viikossa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top