Vihreät pitsisukat

Kun kerran yhden sukkamallin opin, teen sitä samaa monta. Sukankutominen on rentouttavinta puuhaa mitä tiedän, mutta jos pitää opetella uusi malli, se on haastavaa. Kudon aina telkkaria katsellessa, eikä uutta mallia voi opetella, jos on ulkomainen ohjelma ja pitää seurata tekstiä.

Tämä pitsimalli on todella helppo ja sillä voi tehdä nilkkasukat tai pitkät sukat ja muotoillut polvisukat. Kaikki alkoi tästä

Pitsiset säärystimet

Aika hassua, että tein noihin säärystimiin virheen, jota en viitsinyt purkaa. Ja nyt se ”virhe” on tullut osaksi mallia, toistan sen kaikkiin polvisukkiin – tarkoituksella. Nämä vihreät pitsisukat taitaa olla kolmannet polvisukat tuolla mallilla.

Lankana minulla on TeeTeen Pallas ja sitä kului 124 g.

Tämä lanka on Novitan Nallen paksuista, mutta laadukkaampaa. Meillähän ei Novitaa myydä ja tämäkin on jo poistunut valikoimistamme sikäli, että vaihdoimme Sallan ja Pallaksen Gjestalin Janneen ja Maijaan. Kuitenkin Pallasta on vielä hyllyssä, joten omiin töihini käytän sitä niin kauan kuin lankaa riittää. Niin ja kyllä myymmekin, vain 2,50 €/ 50 g kerä.

Nämä sukat käy reilummallekin pohkeelle, yläreunan resorissa on silmukoita 70 ja niitä kaventelen niin, että nilkan resorissa on enää 52 silmukkaa. Sukka kuitenkin käy sirommallekin jalalle, sillä yläreunaan voi pujottaa nauhan tai kuminauhan.

Kantapään tein vahvistettuna ja kärjen päättelen joka puikon lopussa 2 silmukkaa yhteen.

Nyt sukat ovat puodin näyteikkunalla, mihin teimme tuollaisen taulun vauvan neulesetistä. Täällä postaus.

Käsinneulotut pitsi-polvisukat, koko 37/38
Shopping Cart
Scroll to Top