Pörröneuleet

Pari vuotta on pörröneuleet olleet muodissa. Kaupoissa on ihanan lämpöisen näköisiä neulepuseroita, mutta kun katsot materiaalia, villaa niistä ei löydy, vain keinokuituja, akryyliä yleensä. Sen sijaan itse neulomalla saat mitä mukavampia pörröneuleita luonnonkuiduista – villaa, alpakkaa, silkkiä jne… Minä neuloin ensin pipoja yhdistämällä merinovillaa ja ohuen ohutta pörrölankaa. Sitten päätin ”laajentaa repertuaaria” ja kokeilin ensimmäisen puseron tehdä samalla tyylillä. Ja siitä alkoi pörröneule-buumi!

Pörrölanka ja merinovillalanka

Malli on omaa suunnittelua: kuvio sieltä, raglankavennukset täältä ja silmukkamäärät vielä eri paikasta. Tästä puserosta tuli ihanan pehmeä, kutittamaton ja lämmin! Tämä on paksuin näistä nyt esittelemistäni pörröneuleista.

Tähän puseroon valitsin langaksi Teeteen Helmi-vauvalangan ja toisena kulkee mukana pörrölanka, se on Austermann Kid Silk.

Vain pörrölanka

Tämän jälkeen neuloinkin palmikkoneuleen pelkästä pörrölangasta. Muistuttelen tässä, että jos teet ”omasta päästä” tällaisen neuleen, jossa palmikkokuviot on vain etupuolella, kannattaa siihen varata enemmän silmukoita kuin takakappaleeseen, sillä palmikkokuvio vetää neuletta suppuun ja etukappaleesta tulee pienempi kuin takakappaleesta. Mutta minua se ei haittaa…

Tässä lankana on Sandness Garnin Kitten Mohair

Seuraava pörröneule onkin sileää ja edelleen raglankavennus. Nykyään kaikkiin neuleisiin haluan tehdä niskaan lyhennettyjä kerroksia, jotta pääntie istuu hyvin.

Tämän puseron lanka on Alize Classic ja neule on oikein pehmeä.

Tässä välissä tulikin tilaustyö ja sen olen esitellyt jo täällä blogissa. Alla oleva kuva on ennen lopullista muotoa, sillä poistin ylimmäisen napin ja tein nappilistan uudelleen, jottei se kiristäisi.

Sitten innostuin näistä aivan henkäyksen ohuista langoista ja neuloinpa itselleni pörröneuleen, joka painaa vain 150 g. Jälkeenpäin totesin, että olen neulonut kaksi lähes täsmälleen samanväristä neuletta.

Tämän lanka on Gedifra Laura, jota innostuin tilaamaan niin, että nyt meillä on siitä kaikki saatavilla olevat värit. Tämä lanka on tosi kiva neuloa ja lopputulos on suloisen pehmeä neule, joka ei kutita. Silmukkamäärät otin tästä Prymin mallista, mutta tein puseron sileänä. Tässä on nyt istutettu hiha. Se on vaivalloisempaa, mutta onnistuessaan on todella pukeva. Minun käsialani on todella löysää, joten ohjeen isoin koko on minulle vielä isompi, ehkä XXL. Siis silmukkamäärät ja puikon koko kuten ohjeessa, mutta lopputulos on paljon isompi. Rakastan jo nyt tätä pörröneuletta!

Voin todella suositella tätä lankaa, ihana neuloa ja lopputulos vielä ihanampi! Ja lankaa kuluu todellakin vain 125 – 150 g. Kun yhden 25 gramman kerän hinta on 4.70 tulee paidan hinnaksi n. 30 euroa. Jos innostut, lähetä viesti – nyt näistä on vielä paljon vaihtoehtoja, kun juuri vasta tulivat puotiin.

Syksy on tullut ja nyt on juurikin aika näille ihanuuksille. Esittelemäni pörröneuleet ovat kevyitä ja sopivat kaikenlaisten alaosien kanssa. Tuo ensimmäinen, sininen, saa vielä odotella talven kylmiä ilmoja.

2 ajatusta aiheesta “Pörröneuleet”

  1. Maija-Liisa Naumanen

    Hei! Olen myös kiinnostunut pörrölangoilla neulomista, mutta en ole vielä rohjennut, kun en tiedä mitä lankoja voi yhdistellä, tai voiko tehdä vaan yhdellä langalla kaksin/kolmen kertaisena ja paljonko varata lankaa XL kokoiseen puseroon. Voisit varmaan antaa minulle vinkkejä 👍🏼

    1. Pörrölangan kanssa voi yhdistää melkeinpä mitä tahansa muuta lankaa. Itse yhdistin merino-vauvalankaa ja siitä tuli aika lämmin. Artikkelissa mainitsemani Gedifra Laura käy aivan yksinään ja tulos on tosi kevyt, mutta lämmin. Lankaa kului vain 150 gr. Tähänkin voi toki yhdistää jonkun toisen, aika ohuen langan ja lopputulos on sitä paksumpi… Itse en ole neulonut ohutta lankaa moninkertaisena, ajattelen, että se voi olla hankala, kun ei välttämättä heti huomaa, jos joku säie jää puuttumaan. Kaksi erilaista lankaa on siitä syystä (ehkä?) helpompi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top