Virkattu keinutuolinmatto

Pitkään aikaan en olekaan mitään käsitöitäni täällä esitellyt, vaikka se onkin kaikkein toivotuin aihe. Tässäpä tulee yksi idea. Ohjetta tähän ei edes tarvita, niin on yksinkertainen. Keinutuoli on kuvattu Pellavasydän-putiikissa.

Kummallinen tämä bloggeri, välillä se haluaa omavaltaisesti kääntää kuvan miten sattuu, eikä sitä sitten saa millään muutettua. Tämä viimeinen kuva on siis väärinpäin.

Sain jostain tuollaista vanhan roosan väristä MOPPILANKAA ja kun en keksinyt mitään muutakaan, virkkasin siitä tällaisen. Nyt löysin sen jostain vanhoista kätköistäni. Tosi helppo virkata, vain pelkkiä pylväitä. Pylväät virkataan ottamalla edellisen kerroksen SILMUKAN TAKAREUNASTA kiinni, jolloin eteen tulee tuollainen raita.  Työ tulee nopeasti valmiiksi ja samalla voi antaa ajatuksen lentää, koska tässä ei tarvitse mitään laskea! Tottakai tämän saman voisi toteuttaa myös villalangasta, trikookuteesta tai ontelokuteesta. Mustankin nyt, että olen virkannut samantyyppisen lp-kuteesta. Siitä tuli tosi muhkea – lähinnä ajattelin sen istuma-aluseksi penkille, mutta yhtä hyvin kävisi myös keinutuolinmatoksi. 

Muutaman päivän testailun jälkeen uskaltaudun sanomaan, että pysyy muuten yllättävän hyvin paikoillaan. Ei ole liian painava, jotta maanvetovoima kohtuuttomasti vetäisi alas ja todella hyvin muotoutuva. Moppilangasta löytyy värejä ja voisihan tuon tehdä raidallisenakin tai vaikka kuviollisena. Miten olisi salmiakkikuvioinen, musta/valkoinen?

Pellavasydämen Mervi

Shopping Cart
Scroll to Top