Uudet opinnot alkoivat

Olen täällä jo kertonutkin, että syksyyni sisältyy kohtalaisen paljon opiskeluja. Mittatilausompelija-koulutus päättyy jouluna, mutta nyt on paljon ommeltavaa ennen sitä. Teemme vuorillista takkia, ensin itselle ja sitten asiakkaalle ja vielä toinen – näyttötyö – asiakkaalle. 

Aloitin tällä viikolla myös pukeutumisneuvoja -koulutuksen. Se kuuluu samaan tekstiili- ja muotialaan. Mittatilausompelija on tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto, 150 osp.

Pukeutumisneuvjana toimiminen on osa tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkintoa, 45 osp.

Suoritan opiskelua Turun ammatti-instituutissa ja näin he kertovat nettisivuillaan koulutuksesta:

Pukeutumisneuvojana toimiminen, 1.9.2020-30.5.2021, oppisopimuskoulutus

Koulutukseen hakeutuminen:

Hakuaika päättyy 18.5.2020. Oppisopimuskoulutus edellyttää työskentelyä alan yrittäjänä tai alan yrityksessä. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake. Hakijat haastatellaan ennen opiskelijavalintojen tekemistä. Oppisopimukset solmitaan valintojen jälkeen

Pukeutumisneuvojana toimiminen on asiakkaan yksilöllistä ja henkilökohtaista palvelua. Haluamme tarjot sinulle ammatillisesti inspiroivan koulutuksen, jonka aikana hankit kokonaisvaltaista pukeutumisen ohjauksen ja palvelun osaamista.
 
Koulutuksessa mietitään erilaisia toimivia vaatemalleja, asukokonaisuuksia asusteineen, huomioiden tyylit, vartalotyypit, mittasuhteet sekä henkilökohtaiset pukeutumisessa ja ulkoisessa olemuksessa käytettävät värimaailmat. Pukeutumisneuvoja hallitsee tuotemerkit, kokolajitelmat, vaatteen istuvuuden ja ymmärtää erilaiset korjaustoimenpiteet. Hän osaa opastaa tilannepukeutumiseen liittyvissä asioissa ja materiaalivalinnoissa sekä asujen/asusteiden huoltamisessa. Koulutus tarjoaa osaamista järjestää pukeutumiseen liittyviä erilaisia tilaisuuksia, muotinäytöksiä, asiakasiltoja ja -tapahtumia.

Koulutus soveltuu tekstiili- ja muotialan, hius- ja kauneusalan ammattilaiselle tai yrittäjälle, joka haluaa laajentaa ja päivittää omaa osaamistaan. Tai kaupanalan ammattilaisille, jotka toimivat erilaisten vaatemyymälöiden tai –osastojen myynti-, palvelu- ja ostotehtävissä.

Sisältö

Tavoitteena on suorittaa tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinnon osa: Pukeutumisneuvojana toimiminen, 45 osp.

Koulutuksen kesto 1.9.2020-30.5.2021. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, itsenäistä opiskelua, verkko-opintoja, tehtävien tekoa sekä tutkinnon osan näyttö. Lähiopetusta yhteensä 15 päivää (klo 8-15 tai 12-18)

Vaikka tuossa puhutaankin oppisopimuskoulutuksesta, minä en sitä sellaisena tee. Tavallista monimuoto-opiskelua se minun kohdallani on. Paljon kotitehtäviä, luulen…. Oli tottakai jännittävää valmistautua uuteen juttuun. Miten löydän parkkipaikan, miten selviän pitkästä päivästä, onko minulle sopivaa tuolia, joudunko kulkemaan portaissa jne… Kaikki sujui kuitenkin mallikkaasti, vaikka Aninkaisten mäelle pitikin käydä kääntymässä ”toispuoljokki” kun en ihan heti tajunnut liikennejärjestelyjä. Parkkipaikka osoittautui olevan aivan sivuoven vieressä, joten kantamista ei ollut liikaa.

Ryhmä oli kiva, mukavia ihmisiä eri ammattialoilta. Meitä oli vaatekaupan myyjiä, ompelijoita, hiusalan yrittäjiä ja kosmetologeja. Ikähaitari oli laaja; oli nuoria ja minä ehkä kaikkein vanhin? Opettaja tuntui olevan pitkänlinjan vaatealan asiantuntija, jolle oli jo kokemusta karttunut vuosien varrella. On tosi kiva nähdä erilaisia tyylejä ja mieltymyksiä. Olihan se hauskaa kuunnella, kun ”nuoriso” vertasi vaatteitaan – nyt kun kuulemma on 90-luku muotia. Ah, niin loppuunkulutettu meikäläisen näkökulmasta, mutta heille uusi ja haluttu.

Tottakai otin lonkkatyynyni mukaan (tästä kirjoittelin taannoin) ja sen avulla istuminen ei ollut ongelma, vaikka päivälle pituutta kertyikin peräti 7 tuntia! Ja sukankudin oli myös mukana, auttaa keskittymiseen. Näin paljon sain aikaiseksi yhtenä päivänä:

 

Sinällään keskittymisessä ei ollut ongelmia, aiheenhan olen ihan itse valinnut. Kaksi ensimmäistä päivää oli kylläkin silkkaa ”orientoitumista” eli powerpointtia siitä, mitä pukeutumisneuvoja tekee ja on. Ja jonkin verran meni aikaa tietotekniikan haltuunottoon; Teams, Vilma, OneNote… kaikki minä sain ihan itse ladattua, vaikka olikin tämä uusi läppäri käytössä, hyvä minä! Ensi kerralla kahden viikon päästä (niitä sanotaan KONTAKTIPÄIVIKSI) alamme tutustumaan väreihin. Mehän opimme tekemään värianalyysejä. Se on jännittävää ja kivaa!

Kirjoittelen tätä lauantai-aamupäivällä. Tänä viikonloppuna on saatava oma takkini valmiiksi, sillä sen palautuspäivä on maanantaina. Haluan pysyä annetussa aikataulussa, vaikka huomaankin, että kaikki eivät niitä kunnioita. Mutta jos minä alan lipsua, ei mikään tule ajoissa ja seuraa stressi. Eikä silloin mikään opiskelu ole enää kivaa.

Miltä sinusta kuulostaa tällainen pukeutusmisneuvoja -koulutus? Luuletko, että käyttäisit sellaista palvelua?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top