Kotitehtävät

Suhtaudun erittäin ”vakavasti” opiskeluuni. Minustahan tulee Suomen Yrittäjäopiston kädentaidot -linjalta mittatilausompelija. En ole ollut poissa kuin ensimmäisen päivän, jolloin olin Viron reissulla. Enkä ole myöhästynyt kertaakaan. Matkaa minulla tulee 150 km edestakaisin ja aikaa menee maanantaina ja tiistaina 7 tuntia kumpanakin.

Teen myös koulutehtävät erittäin kurinalaisesti.

Onnekseni minulla on aikaa riittävästi. Nyt, kun pidän lauantaisin putiikin oven kiinni, vapaapäiviä on peräti kaksi, eikä kukaan esitä minulle mitään vapaa-ajan vaatimuksia. Yleensä käytän lauantain huilaamiseen ja sunnuntaina teen ompeluksia.

Viime viikolla oli tehtävänä MIETTIÄ erilaisia tapoja toteuttaa hameen helma. En ollut  varma, miten opettaja halusi tuloksen. Loppujen lopuksi olisi riittänyt luettelo, mutta minähän ylitin itseni. Päätin KOKEILLA kaikkia, mitä mieleeni tuli. Tein tilkut puuvillakankaasta ja joustavasta trikoosta.

Otin jopa ompelukoneen KÄYTTÖOHJEEN käteeni! Sisukkaasti opettelin parin ennenkokemattoman paininjalan käytönkin. Tässä esimerkiksi piilo-ommelpaininjalka. Tätä piti harjoitella useamman tilkun verran, ennen kuin sain onnistumaan. Nytpä on sekin harjoiteltu.

Oli kiva mennä taas kouluun, kun tehtävä oli hyvin tehty. Minulla oli nipussa 14 erilaista tapaa tehdä hameen helma. Mutta ei tässä ollut kaikki; tunnilla keksimme yhteistyönä peräti 23 erilaista tapaa. En ollut ”muistanut” että helman voi tietyissä tapauksissa jättää myös ompelematta tai leikata harkkosaksilla (esim. huopakangas)…

Tälle viikonlopulle on hyvin haastava kotitehtävä: vuoritetun hameen helmahalkio. Tunnilla sitä jo alustimme, mutta myönnän, etten kyllä hahmottanut kokonaisuutta. Minun silmissäni harjoitustilkku pyöri kuin hyrrä opettajan käsissä… Onnekseni joku näki vaivaa ja otti videolle opettajan tekemisen ja nyt se on meidän muiden käytettävissä yhteisessä WhatsApp-ryhmässämme. Sitä katsomalla ja kirjallisia ohjeita lukemalla luulen selviäväni – kunhan en jätä viime tinkaan.

Oletko sinä tietoinen oman koneesi erikoispaininjaloista – onko ollut tarvetta kokeilla?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top