Täytämme asiakkaan toiveet

Rakastan asiakaspalvelua. Kunhan en joudu kauaa seisomaan, sillä sitten minusta tulee tuskainen ja  vaikka osaan sen kyllä varmasti asiakkaalta peittää, niin kipu seuraa minua lopun päivää. Parasta on se, kun asiakas tulee epävarmana ja lähtee hyvillä mielin, kun on saanut ongelmaansa ratkaisun.

Tällaisin kynsin me Arjan kanssa töitä teemme

Ihanin tapaus oli tällä viikolla se, kun tuttu asiakas – vanha pappa – köpötteli keppinsä kanssa kauppaan ja oli selvästi nolona. Hädin tuskin sai sanotuksi, että ”kehtaako nyt tällaista asiaa edes esittää…?” Papan housuista oli sauma ratkennut ja hän oli itse yrittänyt sitä ommella polkusingerillä, mutta siitä oli hihna poikki. No eihän siinä ollut ompelijalla kahtaa sanaa, varsinkin, kun pappa oli siististi jo harsinut sauman! Asiakas sai vielä samana päivänä housut jalkaansa ja oli niin tyytyväinen. Kuulemma jossain on toinen polkukone, josta hän saa varahihnan, että ensi kerralla pystyy jo taas itse ompelemaan. Luulen, ettei kaikilta nykyaikaisilta pojilta onnistuisi.

Toinen minua itseäni hauskuuttanut asiakkaan toive oli uuden vaatteen ompelu. Asiakas tuli kysymään, että tehdäänkö meillä myös muuta kuin korjausompelua. Juu, mutta kerropa, mitä olisi toiveissa, minä kysymään. No kaksi vuoritettua puolihametta pitäisi tehdä. Hihii… juuri olemme mittatilausompelija-koulutuksessa saaneet päätökseen puolihameen ompeluosion. Tehtiin peruskaava itsellemme – valmiista pohjasta kylläkin – ja opettelimme vuoritetun hameen halkion, piilovetoketjun kiinnittämisen ja hameen kuosittelun. Näin pian pääsin toteuttamaan oppimani käytännössä.

No, nyt kyllä hiukan narrasin. En minä niitä hameita kylläkään tee, kunhan päältä katson. Yhdessä Arjan kanssa valitsimme kaavan, suunnittelimme ja leikkasimme, mutta kyllä Arja ompelutyön teki.

Mikään ei ole tässä työssä palkitsevampaa kuin se, että asiakas tulee empien, tehdäänkö meillä tai löytyykö meiltä. Tyytyväisyys on molemminpuolista, kun toiveet voidaan toteuttaa.

Tässä kuva puolihameesta, jonka tein koulussa välityönä. Tätä ei siis arvosteltu.

Iloisin mielin aloittelen huomenna uutta työviikkoa. Takana on kiva viikonloppu – olen ollut ahkera ja pystyasennossa! Olen viettänyt yökaudet ompelimossa, kun olen valmistanut itselleni villakangastakin. Ja vielä hauskempaa oli olla mukana kesäteatteriproduktion ensi-istunnossa. Näistä lisää tuonnempana.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top