Turun kädentaitomessuilla

Nautin käsityömessuilla käymisestä. Vaikka kävelemiseni on tuskallista, se kyllä sujuu ihmeteltävästi, jos on kivaa katseltavaa. Ja tietysti jaksamisessa auttaa sekin, että kulku on hidasta ja tämän tästä pysähtelen. Jaksoin käydä koko käsityö-hallin läpi, mutta en poikennutkaan antiikki- tai kivimessuhalliin. Oliko siellä edes kiviä? hmmm… Koko ajan olin jalkojen päällä, lukuunottamatta pysähdystä kahville ja toinen pysähdys lopuksi jätskille.

Olin aivan ihmeissäni, että mieheni lähti suostuttelematta mukaan. En edes kuvitellut moista ”uhrautumista”. Oli kiva tehdä ostoksia, kun ei tarvinnut huolehtia kantamisesta. Kasseja kertyi muutama, mutta mikä näistä ei kuulu joukkoon?

Kotimatkalla aloin ihmetellä, josko Biltema olisi sunnuntaina auki. Ihmeekseni sinne kurvattiin ja ihmeekseni se myös oli auki. Ihmeekseni siellä oli myös muurausnaruja jäljellä – kylläkin vain kahta väriä. Nyt näitä on Pellavasydämessä myynnissä – aiemmin hakemani onkin jo myyty.

Poikkesimme myös vieressä olevassa Ikeassa syömässä edullisen lounaan (mistä minä pystyin syömään vain puolet, joten mieheni söi 1,5 annosta). Emme kierrelleen kaupassa ollenkaan. Ei ollut mitään tarvetta millekkään ostoksille.

Messuilla etsin uusia ideoita. Ainostaan yksi sellainen osui silmääni, joku perhos-askartelu. En jäänyt sitä katsomaan, kun en ole itse innostunut sellaisesta askartelusta, enkä ottaisi myyntiin tarvikkeita. Nämä ostokseni ovat jo menneen talven lunta. Ostin erilaisia rosee-työvälineitä, jotta saan kokeilla, mikä olisi paras. Eräs asiakkaani haki sellaista, missä tikut olisivat kiinteitä, kun irrotettavat kuulemma lähtevät helposti irti. Tässä on Alice A:n (tietysti kuva väärinpäin) suurin kolmesta. Tässä on kiinteät ”tikut” ja tällä saa tehtyä neljää eri kokoa. Voi tehdä myös neliön mallisia kukkia.

Alice A:n osastolta ostin myös tällaisen välineen, millä saa tehtyä nyöriä. Toisenlainen minulla jo onkin myynnissä. Tämä on vaan pienempi ja sain idean tehdä nyöriä vaikkapa muurausnarusta tai Espica-langasta. Vaihtoehtoja ainaisille paperinarunyöreille.

Ja vielä toisenlainen rosee-työväline.
 

Taito-osastolta ostin myös pilli-himmelin, jota on myyty ainakin joulun alla Tampereella. Ei mikään uusi idea siis. Itse asiassa minulla on kuvat erään asiakkaan tekemästä himmelistä.

 Kirjoja myytiin ainakin kahdella osastolla. Minä ostin heti ensimmäisestä ja se oli huono valinta. Toisessa olisi ollut samat kirjat 2 euroa, kun nyt maksoin 5 euroa. Kyllä on kovakantinen kirja halpa. Huomasin, etten enää muista, mitä kirjoja minulla on, joten olisi ehkä syytä tehdä kännykkään muistiinpanot.

Yhtään ideaa myytäviksi tuotteiksi ei messuilla Tullut vastaan. Olikohan kaikki jo niin ennalta-nähtyjä? Toki sitä aina inspiroituu omiin ideoihin, kun näkee monenlaista kaunista.
Yksi pukkarainen ostos on vielä esittelemättä, se putosi johonkin käsveskani uumeniin.
Onko muuten sinulla kokemusta noista rosee-työvälineistä. 
Hyviä tai huonoja puolia?
Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top