Tällä kertaa käsitöitteni esittelyvuorossa on vihreä kesäneule. Viime postauksessa jo kerroinkin, että olen saanut valmiiksi neljä puuvillaneuletta: kaksi toppia ja kaksi puseroa. Endin jo aloittaa viidennen neuleen, mutta sitten tulikin väliin tilaustyö. Se on virkattu jakku, joka on jo hyvällä alulla. Ihan kivaa välillä virkatakin! Ja sen jälkeen odottaa toinen tilaustyö — islantilainen villapusero.

Omenan vihreä väri valikoitui perinteisesti sen mukaan, mitä lankaa minulla on eniten kaupassa – eli voisi sanoa myös niin, että se väri, mikä ei ole tehnyt oikein hyvin kauppansa. No, kyllä välillä teen ihan juuri paketista avatuista langoistakin… Itselleni tämä väri ei kyllä käy mitenkään, paitsi ehkä sitten, kun iho on saanut rusketusta. Mielestäni tämä ompun/kevään vihreä on parhaimmillaan henkilöllä, joka on värimaailmaltaan kevät, eli kirkas ja lämmin.

Malliin sain lähtökohdan itse neulotusta puserosta, jonka löysin kierrätyskeskuksesta. Muutin sitä kuitenkin melkoisesti ja vähän tietysti jännitti, miten hyvin onnistun kokonaisuudessa. Erittäin hyvin, sanoisin. Lanka on Katian Cotton Stretch, oikein miellyttävä neuloa, kun joustaa. Lankaa kului 240 g eli 5 kerää. Hintaa parinkympin verran.

Neuloin pyörönä 3,00 mm puikolla.

Vihreä kesäneule

 

Puserosta tuli tosi kiva, se joustaa erittäin hyvin, mutta ei ole lörppö. Todella pehmeä lopputulos.

Koska neulos ja lanka on niin joustavaa, mahtui pusero itsellenikin. En koskaan milloinkaan käytä tuollaisia vyötärölle päättyviä puseroita, mutta eipä tämä nyt niin kovin niukan näköinen olekaan. Innostuin jopa niin, että seuraavan ajattelin tehdä itselleni.

Tuo kaarroke yläosassa on kiva tehdä ja se antaa tilaa isommallekin rinnanympärykselle. Vähän mietin pääntietä, että pitäisikö siihen virkata joku reunus, kun näinään pääntie on todella joustava. Mutta kyllä kesällä saa olla, eikö vain?

Ja tässä ne ovat, kaksi viimeisintä puseroani.

Pellavasydämen Mervi

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 vastausta

  1. Kivan näköisiä puseroita kumpikin. Tuollaisille on aina käyttöä.Pitäisiköhän itsekin aloittaa jotain vastaavaa. Muistan kutoneeni teinityttönä viimeksi jotain vastaavaa :-). Kiitos inspiraatiosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Samantapaisia artikkeleita