Murtovarkaita

Meillä kävi murtovarkaita. Tai oikeastaan yrittivät puodin puolelle. Aamulla puoliso minulta tivaamaan, ettää ”olet sitten jättänyt oven yöksi auki”. Ihmettelin, mutta en voinut vastaankaan väittää, koska se minun vastuullani on. Mutta minä AINA telkeän sen maassa olevan tapin taakse, joten heräsi epäilys, koska nyt ovi oli vapaasti auki.

Mieheni oli yöllä puoli kolmen aikaan herännyt liiketunnistimen ääneen ja tuli siis ulko-ovelle. 

Tarkempi tarkastelu osoitti, että ovessa oli murtojälkiä ja lopullisen synninpäästön sain, kun huomattiin, että valvontakamerat oli käännetty sivuun. Siispä tutkimaan kameroitten kuvia yöltä. Sieltä paljastui…

AMMATTITAITOISIA MURTOVARKAITA

Kuvissa näkyy nuoripari, nainen etunenässä laukku olalla ja maskit naamassa – olivat kuin lankaostoksille tulossa. Videosta voi päätellä, että tutkivat ikkunoista – ehkä jopa meidän makuuhuoneeseenkin kurkkasivat? – ja kävivät autolla hakemassa tod.näk. välineitä. Valvontakamerat tallensivat heidän liikkeensä ja sekin näkyy, kun kääntävät kamerat, mutta sehän oli jo myöhäistä!

Uskalsivat tulla, vaikka piha-alueella on näkyvällä paikalla taulu kertomassa tallentavasta kamerasta ja sama taulu myös aivan silmien edessä ulko-ovessa, minkä yläpuolella siis kamerat olivat.

Ajattelin, että olisivat olleet amatöörejä, kun liiketunnistinta pelästyivät. 

Ilmoitimme poliisille, vaikka varkaat eivät tuulikaappia pidemmälle tulleetkaan ja siis ilman saalista jäivät. Ajattelin, että jos ovat muuallakin käyneet. Ja olivat. Toisissa paikoissa saaneet rahaakin. Poliisi sai heidät kiinnni ja vaikka alkuun kiistivätkin, lopulta olivat myöntäneet meillä käyneensä. Kuulemma eivät kuulleet liiketunnistimen ääntä, mutta näkivät siihen syttyneen punaisen valon ja ajattelivat siitä lähtevät hälytyksen.

Saimme kehuja poliisiltä hyvästä varkauden estosta. Valvontakamerasta oli apu tunnituksessa ja vaatimaton liiketunnistin esti varkauden. Kaikenkaikkiaan meidän rahallinen satsaus tähän on vajaa 200 euroa, kun viime kesänä ostin nuo kamerat käytettynä kirpputorilta 100 euron hintaan. Liiketunnistin on meidän omaan käyttöön, jotta kuulemme, koska asiakas tulee sisälle, jos olemme peremmällä huoneistossa.

Lopulta nämä varkaat paljastuivat ammattilaisiksi, joilla oli enemmänkin rötöksiä tilillään. Rikosilmoituksesta seurasi myös rangaistusvaatimus ja varkaat saanevat sakkoja.

Kannustan kaikkia yrittäjiä suojautumaan! Vähälläkin vaivalla ja rahalla voi saada nukkua yönsä rauhassa. Meidän liike on syrjässä keskustasta, mutta saattoi valikoitua kohteeksi siksi, että ovi on vanha ja helposti murrettavissa. Mutta ei meille niin vai tullakkaan – pitää olla neulomukset mielessä!

Sieltä sitä tullaan…

Muutamana yönä näitä videoita kelailin ja kuvittelin, miten minun omaisuuttani halutaan varastaa, mutta ei tästä mitään pelkoa tai traumaa jäänyt.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top