Taas opin uutta – steekkaus!

Viime postauksessa kerroin tavoitteestani opiskelujen suhteen ja toden totta – taas opin uutta! Tällä kertaa jouduin keräämään rohkeutta, mutta se kannatti. Teoriassa tiesin, miten STEEKKAUS tehdään, mutta että uskaltautuisin leikkaamaan valmiin puseron halki, auts!

Päätin kokeilla vetoketjun ompelemista pieneen puseroon ja niinpä kudoin parivuotiaalle islantilaisen. Ohjeen otin kirjasta Islantilaisia neuleita. Kria eli Tiira. Minun puserostani tuli parivuotiaalle sopiva.

Neuloin puseron ohjeen mukaisesti pyörönä, vetoketjun kohtaan 2 nurjaa silmukkaa. Vahvistin ompelemalla tästä tiheällä pienellä siksakilla kahteen kertaan ja molemmin puolin jättäen keskelle välin.

 Sitten vaan sydän väpättäen leikkaamaan…. terävillä pikkusaksilla.

 

Ohjeissa neuvotaan ompelemaan vetoketju käsin, mutta minä surautin koneella ensin neuleen oikea puoli vetoketjun oikeata vasten ja vielä tikkaus päällipuolelta. Näin sain reunat kivasti piiloon, vaikka olin valmistautunut ompelemaan jonkun kaitaleen päälle, mutta nyt se ei kyllä sitä tarvitse.

Empä sitten huomannut vetskaria ommellessani, että olisi pitänyt vielä kuviot kohdentaa, mutta sattumalta onnistui – melkein… Ihan turhaan hermoilin steekkausta. Kunhan etenee ohjeiden mukaan ja tekee ompeleet niin, ettei silmukat pääse karkaamaan, niin hyvä tulee. Ihan varmasi teen itsellenikin vetoketjullisen villatakin, sillä on luultavasti enemmän käyttöä kuin villapuserolla.

Sattuipa tänään hauska juttu kaupassa. Meille tuli pikkupoika äitinsä ja ehkä mumminsa kanssa. Aikuiset katselivat lankoja, mutta tämä pikkuinen oli käynyt riisumassa tältä mallinukelta takin ja puki sen itselleen. Ja takki oli kertakaikkisen sopiva hänelle. Pikkuasiakas oli 2,5-vuotias. Eikä häntä yhtään haitannut, vaikka Lettlopista neulotut vaatteet aina kutiaakin. Itse vähän pelkäsin, miten hän suostuu jättämään takin kauppaan, mutta äitinsä osti samanlaiset langat ja teettää lapselle puseron. 100 euroa kun oli liian kova hinta valmiista puserosta.

Jokos sinä olet steekannut? Kiinnittänyt vetoketjun tai neulonut nappilistan?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top