Apuväline paksun sauman ylitykseen

Silmiini osui jonkun ”kiinankaupan” mainos ompelun apuvälineestä, jolla pääsee paksun saumankohdan yli. Hämärä mielikuva, että mullakin saattaisi sellainen olla…

Juu-uh!
 
 
Yli 40 vuotta olen ompelukonetta käyttänyt, mutta en ole tällaisesta tiennyt. Ja miten kätevä se onkaan! Varsinkin farkunsaumat on tosi paksuja ja niiden ylittäminen tuntuu joskus arveluttavalta.

Tänään tuo muovinen haarukka tuli käyttöön: ompelin työtakkiin vetoketjua. Siinä oli hankala kohta, kun nepparit osui liian lähelle.
 

 

 
 

  Idea on tämä:

 
 
Kun tullaan ihan lähelle paksua kohtaa, nostetaan paininjalka ylös (neula tietysti pohjassa) ja liu’utetaan tuo apuväline paininjalan alle takakautta. Katsotaan, ettei neula osu siihen, vaan haarukan väliin. Paininjalka alas ja ommellaan paksun kohdan yli.
 

 

Taas kun tullaan toiselle puolelle, voidaan apuvälinettä käyttää sielläkin. Mutta nyt vaan noin sentin matkalta, kun kelkka on toisin päin.
Kelkassa on kaksi paksuutta, voit valita matalamman tai paksumman puolen.
 
 
 
 
 
 

Tämä on nimeltään myös nappilusikka, sen avulla saa nappiin ”kaulan”.

 (Kuva ompelijanmaailma -sivulta)

 

Tätä ominaisuutta en kokeillut, vaikuttaa hiukan hankalalta, kun pitää poistaa paininjalka jne. Joissain malleissa on myös kolo neulaa varten, jolloin apuvälineen nimi on myös NEULANASETIN. Minun kelkassani ei tätä ominaisuutta kuitenkaan ole…mutta kts. em linkki.

On kyllä kätevä vempain. Onko sinun tarvikelaatikossasi tällainen? Oletko käyttänyt? 

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top