Lapaset yhdessä illassa, ohjeen tynkää

Vielä ehdit neuloa vaikkapa teinille joululahjaksi lapaset. Valitse paksu lanka: musta tai harmaa mieluiten. Tai muu lempiväri.

Olen aiemmin tehnyt useat tällaiset. Kuten huomaat, niissä on mukana heijastavaa lankaa. Tämä malli on erittäin yksinkertainen, mutta se ei ole istuvuudeltaan paras mahdollinen, koska lapasesta puuttuu peukalokiila.

Ajattelin tehdä hiukan toisenlaiset, en täydellistä peukalokiilaa, mutta hiukan lisää tilaa peukun kohtaan. Nämä lapaset tulivat valmiiksi yhdessä illassa. 

Tämä ohje on paksulle langalle, jossa 100 gr = 106 silmukkaa. Lankatiedot lopussa.

Luo sukkapuikolle 36 silmukkaa (tai jos sinulla on ohuempi lanka, sitten enemmän.)

Neulo tasona aina oikeata jokunen kerros, esim. 6 kerrosta. Sitten jaa silmukat 4: lle sukkapuikolle, 8 silmukkaa kullekin. Jatka sileää oikeaa neulosta 6 cm. 

Tee peukalon paikka kakkospuikolla. Lisää vähän ennen peukun aukkoa 2 silmukkaa ( 2 silmukkaa lisäysten välissä) ja toiset 2 silmukkaa (kerros välissä)

Peukkuaukon jälkeen taas kavennetaan silmukat vastaavasti. Katso punaiset merkit alakuvassa.

 

Peukkuun laitoin silmukoita yhteensä 17, kun poimin molemmista reunoista 2 silmukkaa lisäksi. Tässä määrässä on kyllä 1-2 silmukkaa turhankin paljon.

 

Näin menetellen saadaan kämmenen kohtaan vähän lisää tilaa. Tämä malli on helppo tehdä, mutta ei se mikään kaunein peukun paikka ole. Alakuvassa vertausta. Ylimmäisenä tämä malli, alla tavallinen, ilman lisäyksiä tehdy peukunreikä.

 

 

Lopuksi tietysti ommellaan vielä reunus kiinni. Teen tuon aloituksen tasona siksi, että voin neuloa aina oikeaa ja näen jo siinä, onko silmukkamäärä hyvä.

Tässä vielä lankatiedot Katian Perusta.

Ja ei kun puikot suihkimaan! Jos joku kaipaa tarkempaa ohjetta, se on mahdollista saada…
Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top