Miesten perusssukkia

Olen kuuden vuoden ajan – niin kauan, kuin mulla on ollut lankakauppa – neulonut sukkia pelkästään kirjavista langoista, koska olen halunnut näyttää asiakkaille, minkälaiset sukat kustakin langasta ja väristä tulee. Paitsi nyt. Tuli tilaus yksivärisistä paksuista miesten sukista. Asiakas halusi ”merimerkit” – sukat, eli toinen sukka punainen ja toinen vihreä. Neuloin 5 paria Teeteen Salla-langasta. Alkoi muuten loppuvaiheessa jo puuduttaa ja tuntua TYÖLTÄ. Miesten pitkävartisen yksivärisen sukkaparin neulomiseen meni n. 9 tuntia.

Harmittelin sitä, että langat olivat erilaisia tuntumaltaan. Vihreä oli olevinaan ohuempaa ja aavistuksen ”kikkaraisempaa” kuin punainen. Ongelma kuitenkin ratkesi sillä, että kastelin sukat läpimäräksi ja kuivatin ne sukkaplokin päällä. Näin toimien valmis pari on samanlainen.

Testailin erilaisia puikkoja: Prymin koivupuikot ja muoviset ergonomiset…

… ergonomiset ja hiilikuituiset…

Ainakin näihin sukkiin näyttää valikoituneen metalliset, kilkattavat hiilikuituiset, millä kyllä tosi harvoin neulon.

Tästä innostuin tekemään muitakin miesten sukkia paksusta langasta, tulevathan ne nopeasti valmiiksi! Ja oli ihan kiva suunnitella omat raidat. Näihin laitoin lyhyemmät varret.

Hyvä keino saada raidoista nätimmät, kun kutoo aina uuden värin ensimmäisen kerroksen oikeilla silmukoilla.

Koska en tykkää tehdä resoria (koska en saa kaikkia silmukoita yhtä kapeiksi!) niin teen resorista vain ihan kapean ja muun varren sileää oikeaa. Joihinkin sukkiin tein puolipatentti -kantapään, toisiin ristiinvahvistetun, mutta alla olevassa ei ole laisinkaan vahvistettua. Joku paljon sukkia kutonut sanoi, ettei sillä vahvistuksella ole mitään merkitystä, kestävät kuulemma yhtä hyvin tavallisenakin.

 
Kyllä oli mukava projekti ja sukkia valmistui nopeasti. Nyt vaan tarttis löytää joku, joka sukkia tarttee…
Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top