Näyttötyö edistyy: vuorellinen takki asiakkaalle

 
 

Löysimme näyttötyöhön asiakkaan mieltymyksiä vastaavan takin kaavan. Piirsin sen Kotiliesi Käsityö -lehdestä. Olen kymmeniä lehtien kaavoja piirtänyt, mutta tämä oli kyllä kaikkein hankalin. Tai no, en ole ihan varma hankaloittiko viivojen hahmottamista myös liian pieniruutuinen kaavapaperi. 

 

 

 

Kaavan mukaan työ on ”haastava”. Lehdessä on myös tarkat ohjeet kaitaletaskun tekemiseen, mutta senhän minä jo osaan – niin monta harjoitustaskua olen tehnyt ja pari jo oikeaan käyttöönkin!

Kaava ei ihan sellaisenaan ollut lopulta kuitenkaan istuva, vaan jouduin/sain harjoitella kaavan korjailua sopivaksi. Mallina käytin aiemmin samalle asiakkaalle valmistamani sovitustakin osia. Harjoittelin tekemään työn kunnolla, otin jopa liidun käyttöön!

Tein jo sovitustakin – josta ei siis ole tarkoitus tulla käyttövaatetta – ja siitä tuli melko hyvä. Pientä fiilausta vielä tarvitaan. Kaulus on asiakkaan mielestä moitteeton. Lehden mallissa hiha on valmistettu yhdestä osasta, mutta se osoittautui kelvottomaksi, ei istunut. Tein uudet hihat käyttämällä aiemmin valmistamani takin hihan kaavaa.

Nyt hiha istuu hienosti. Tässä vain harsitttuna paikalleen. Ja huom! keskimerkki harsittuna punaisella langalla. Yksi asia, minkä olen koulussa oppinut, kun opettaja siitä tavan takaa muistutteli. Auttaa kyllä asiaa, myönnän.

  

Pientä säätöä vaatii kainalo. Se NÄYTTÄÄ HYVÄLTÄ, mutta TUNTUU ahtaalta. Nyt pähkäilen kahden vaihtoehdon välillä: lisäänkö tilaa hihanpyöriöön vai miehustaan eteen. Tämä viimeksi mainittu saattaisi olla viisaampi ratkaisu, sillä hiha on niin hieno, että sitä ei kannattaisi (ehkä?) pilata ja toisaalta napituksen kohdalle tarvittaisiin aavistus lisää tilaa…

Asiakkaani on melko vaativa. Mieluisia nappeja ei ole vielä löytynyt varastoistani. Lähden siis kaupoille. Nuo vasemman puoleiset valkoiset on päällystettäviä nappeja ja ovat kooltaan liian isot. Löysin myöhemmin vähän pienempiäkin. Olisi kyllä mielenkiintoista päällystää napit takkikankaalla, olisi aika professionaalia. Ammattimaista siis, eikö vain?

 

 Takki sopii minullekin kerrassaan hyvin. Värikin ihan passeli. Ja tämä on siis sovitustakki, mutta miksei sen voisi tehdä valmiiksi, itselleen?

… sarja takin valmistuksesta jatkuu….
Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top