Sopiva väri ja pituus

Tällä viikolla olin taas Turussa ammatti-instituutin pukeutumisneuvoja-koulutuksessa.
 Kaksi päivää opiskelimme hyvin intensiivisesti värianalyysejä.
 Pääsin harjoittelemaan itse tekemistä ja olin myös analysoitavana.

Tulos oli (onneksi!) sama kuin 80-luvulla: olen kesä. Eli minulle sopivat viileät värit ja niistä vaaleat sävyt. Itselleni mieluisia ovat myös talven voimakkaammat värit.

Teemme itsellemme työvälineeksi värikartat kaikista neljästä ”väriperheestä” kevät, kesä, syksy ja talvi. En ollut ainut, jolle tuottaa vielä vaikeuksia erottaa edes kylmät ja lämpimät värit toisistaan. Hassua oli sekin, että eniten virheitä oli omassa kesä-kartassani ja parhaiten olin onnistunut syksyn väreissä (kuva alla) vaikka se on minulle huonoiten sopiva, enkä näitä värejä käytä. Onneksi opettaja korjaa karttojamme ja vielä on aikaa oppia.

Saimme käyttöömme huivit, joiden avulla analyysejä teemme. Nyt voimme alkaa harjoitella…

0

Tässä pieni videon pätkä omasta harjoittelustani koululla. Kohteena toinen opiskelija. 

Täsmentyi muuten sekin, että tämä ostamani neulepusero on minulle väärä väri. Se on lämmin aprikoosi, eikä kylmä roosa, Niin kuin oletin. Tuolla koulussa naureskelimmekin, että voimme pykätä yhteisen kirpputorin kaikista vaatekkaappiemme väärän värisistä vaatteista!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top