Kesäkassi juuttilangasta virkaten

Näin jossain vaatemainoksessa kivan virkatun pyöreän kassin. Innostuin itsekin kokeilemaan. Tein omanlaiseni. Väri ei kylläkään ole minun, mutta muodikas nyt juuri. Materiaaliksi valitsin juuttinarun. Ohjetta minulla ei ollut, suunnittelin työn edetessä.

Aloitin virkkaamalla kaksi pyörylää. Sitten mallasin niiden väliin kaistaleen, johon tuli kokokuvio.

Nämä kappaleet ompelin yhteen.

Tässä vaiheessa vielä suunnittelin tekeväni kassiin vetoketjullisen  vuorin ja ähelsinkin sen kanssa tuntikaupalla vain lopulta todetakseni työn turhaksi – ei toiminut. Kantohihnan virkkasin ehkä turhankin leveäksi ja joku voisi toivoa siitä pidempää? Saattaa olla, että ompelen olkapään kohdalle kangasputkilon, sillä juuttinaru voi tuntua liian karhealta paljaalla iholla.

Vielä tarvittiin kiinnityssysteemi: virkattu lenkki ja duffelinnappi.

Semmoinen pikkulaukku. Narukassi. Olkalaukku… Ei ehkä kaikista kätevin, mutta persoonallinen ja helppo valmistaa. Jos joku kaipaa ohjetta, voin sellaisenkin väsätä.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top