Virkattuja lierihattuja ja yksi lippalakki

Minulta tilattiin virkattu hattu ja siitäpä ura urkenikin! Olen vuosien kuluessa paljonkin virkannut hattuja, mutta ihan viime vuosina vähemmän. Nyt innostuin, kun ei oikein muutakaan projektia ole meneillään. Sukkiakin tuli jo neulottua yllin kyllin.

Asiakkaani tilasi äidilleen virkatun lippalakin, kun se on ajatuksena hauskempi kuin tavallinen lierihattu. Loppujen lopuksi tälle iäkkäälle äidille lähetettiin molemmat! Väritoive oli kuulemma ”joku plassu”.

Asiakkaalla oli mukanaan lehti, jossa oli mieleinen malli. Se oli Kotiliesi 11/2020. Ohjeessa oli käytetty paperilankaa. Aloitin kyllä lehden ohjeen mukaan, mutta hyvin pian huomasin, etten voi jatkaa, vaan piti muokata oma malli.
Minä käytin lankana Sirdar Cotton DK: ta ja koukkuni oli numero 3.

Tämä lippis on nuorekas ja allaoleva lierihattu taas …. noh…. aika mummo? Mutta kaunis. Tässä on lisukkeena virkattu kaksivärinen kukka ja nyöri, jolla hatusta saa tehtyä sopivan kokoisen.

Tämän hatun olen virkannut pylväillä, vaikka yleensä käytän kiinteistä silmukoita. 
Leveämmällä lierillä hatun ilme muuttuu.

 Jo aiemmin olin virkannut sinivalkoisen hatun, jonka päälaella on afrikankukka.

Tämä punainen hattu on virkattu ohuemmasta langasta pienellä koukulla, hyvin tiukkia silmukoita. Tämä on hatuista kevein.

Onpä näitä kiva virkata. Vähän tylsää, mutta sopivat niin hyvin telkkarinkatsomistyöksi, kun ei tartte koko ajan ohjetta vilkuilla. Silloin kun ei ole tiettyä päätä, johon hatun pitää sopia, on työ kivampaa – tulee mitä tulee ja yleensä joku pää löytyy, johon hattu on just sopiva. Tjaah, väri kyllä saattaa siinäkin tapauksessa olla väärä. Mutta yksi ilta ja oikeanvärinen ja oikeankokoinen hattu on valmis.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top