Sukat Sallasta vaikka äidille ja vauvalle

Viimeksi esittelin ohuesta langasta neulomani villasukat. Facebookin villasukka-rymissä ne saivat runsaasti kannattavia kommentteja. Suurin osa oli kanssani samaa mieltä, että ohuet sukat ovat kivat pitää, kun mahtuvat kenkiin, mutta työläät valmistaa. Koska teen pääsääntöisesti oman putiikin langoista sukkia malliksi, ”joudun” paljon tikuttamaan ohutta lankaa.

Välillä tulee sitten olo, että nyt haluan äkkiä valmista! Ja onhan se ihan toista neuloa paksua lankaa. Niillekkin sukille löytyy käyttäjänsä; saapassukkina ja kotisukkina.

Vaaleanruskea-valkoinen sukanaloitus löytyi keskeneräisten koristani. Olin suunnitellut siitä pitkät polvisukat ja jopa jonkinlaisen kirjoneuleenkin aloittanut. Koska kirjoneule ei minun käsissäni onnistu ja ohjekin oli hukassa, olin minäkin hukassa. Pyörittelin aikani keskeneräistä vartta ja vaikka kaikenlainen purkaminen sieluani särkeekin, niin purin resoriin asti. Päätin tehdä tavalliset, nopeatekoiset sukat, joita tehdessä voi katsella telkkaria samalla.

Lanka on Teeteen Sallaa. (Tiedoksi niille, jotka käyttävät Novitan lankoja – tämä on paksuudeltaan kuin 7 Veljestä). Hiukan poikkeuksellisia ovat nämä Teeteen Salla ja Pallas, sillä niissä on enemmän villaa, 80 % villaa ja 20 % polyamidia. 50 grammaa = 100 metriä tässä Sallassa.

Puikkosuositus on 3,5 – 4 ja minun sukissani oli valmiina tuollaiset vihreät KnitPicksit. Vallan mainiot sukkapuikot – harmi vaan, että niitä ei enää maahan tuoda. Ovat napakat ja sopivan teräväpäiset. Minulla on myynnissä vielä muutamaa kokoa. Myös sormikaspuikkoja.

Seuraavaksi minulta oli sitten jäämässä nyttyrä lankaa. Päätin tehdä senkin pois ja aloitin pienet vauvasukat. Ja siinäpä sitä onkin jännittämistä, että tekee juuri sopivat langan määrään nähden. Minä onnistuin!

Käytin tässä hiljattain oppimaani tapaa noiden raitojen neulomiseen: ensimmäinen rivi tehdään aina oikeaa, niin nurjat silmukat eivät ”riko” reunaa. Huomasin, että nurjalle puolelle tuli ihan kiva kuvio… Tätä kikkaa kannattaa kyllä käyttää, minä vaan tosi harvoin teen raitoja, kun vaan noita valmiiksi raidoitettuja sukkia…

Siinä ne ovat, kivat sukat vaikka äidille ja vauvallensa. Ihan mukava tehdä välillä paksusta langasta nopeasti. Ja on se kiva välillä päättää itse, miten raidoittaa – tai raidoittaako ollenkaan. Näillä sukilla on sitten kiva äidin ja vauvan samistella koti-iltoina.

Taas on yksi pussukka mun keskeneräisten töitten kasasta poissa ja mieli hivenen keventyneempi!

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top