Virkatut vauvan converset

Enpä olisi ikinä kuvitellut tekeväni näin pientä näpräämistä. Mutta kun asiakas tilasi jouluksi vauvan converset. En tehnyt suoraan minkään ohjeen mukaan, vaan yhdistelin mallia valmiista aikuisten tossuista ja netistä löytyneistä ohjeista. Virkkasin ja purin, virkkasin ja purin. Monta versiota.

Asiakas toivoi musta-valko-vaaleanpunaiset. Mustalla siis pohjat. Sitten valkoiset reunat ja erillinen ”varvasosa”,  joka virkataan kiinni pohjaan. Siihen virkataan vaaleanpunainen iltti.

varvasosa virkataan erillisenä ja kiinnitetään ompelemalla

Tässä välissä virkataan musta rantu yltympäri. Minä tein sen päälle piilovirkkauksella. Noh, piilossa sen ei ole tarkoitus olla, mutta taidetaan niitä pistoja sanoa piilosilmukoiksi?

Seuraavaksi varret, jonka reunaan en tehnyt erikseen reikiä, vaan nyöri pujotellaan olemassa oleviin. Nyöriksi virkkasin ketjusilmukoita. Viimesilaukseksi virkataan merkki.

Minun työskentelytavassani on iso opettelun paikka: välisilitykset! Tässäkin tapauksessa olisi ollut hyvä höyryttää osat ennen kiinnitystä. Ei valmsta tuotetta enää saa kuositeltua ilman lestiä.

Kuuden lapsen äiti totesi, että ei tällaiset tossut lapsen jalassa pysy, mutta onhan ne söpöt koristeet.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top