Blingbling-säärystimet ja pikakukkaset

Tämäkin työ lähti langasta käsin. Oli blingbling -lankaa ja jotain siitä piti tehdä malliksi. Säärystimet tällä kertaa, sukatkin olisi voinut tehdä.

Monet tekevät säärystimistä ”istuvat” neulomalla kavennuksia – tai lisäyksiä – riippuen neulomissuunnasta. Minä oikaisen ja teen tasapaksut putket, vaikka omat pohkeeni varsin muodokkaat ovatkin. Olen kuitenkin havainnut, että kyllä ne muotoutuvat jalkaan silti.

Laiskuuttani en viitsinyt alkaa pitsikuviomallia etsimään ja silmukoita laskemaan, vaan tein ainoastaan alku- ja loppupäähän valepalmikkoa resoriksi ja välin pelkkää sileää. Valokuvausvaiheessa totesin, että taitavat olla vähän tylsät. Laittaisinko kukkakoristeet?

Kukat taisi tulla mieleeni siksi, että olin juuri suunnitellut asiakkaan kanssa erästä asustetta, mihin tarvitaan paljon virkattuja kukkia. Lupasin tehdä niitä viikonlopun aikana 20 kpl ja olin sitä mieltä, että ”ei niihin montaa minuuttia mene”. Otin sitten kellosta aikaa ja yhden kukkasen virkkaamiseen kului 9 minuuttia. Seuraavaksi pitää miettiä, että yksi kukkanen, kaksi kukkasta vai  vielä enemmän?

Lankana tässä on Regian Soft glitter. Otin myymälään kokeiltavaksi vain tämän yhden suloisen värin.
Se on vaaleanpunainen, mutta jossain valossa näyttää hiukan lilaltakin. Olisi oikein ihana väripari harmaan kanssa, tykkään! Lanka on Fingering-paksuista ( 100 gr = 420 m) ja siinä on 70 % villaa ja 30 %  polyamidia. Kestää kulutusta ja konepesun 40 asteessa.

Mitä sinä tekisit, laittaisitko kukkia?
Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top