Kämmekkäät

Tilasin aivan ihanaa alpakkalankaa pastelliväreissä. Oli aivan pakko päästä kokeilemaan, ja päätin neuloa kämmekkäät. Kyllä on kiva lanka neuloa! 50 gramman kerä maksaa 10 euroa.

 Concept by Katia, 100 % Baby Alpaca 
50 gr = 125 m
Puikkosuositus 3,5 – 4

 

Mallin tein omasta päästä. Piiiitkät rannekkeet ja kämmenen päällipuolen neuloin valepalmikkoa ja kämmenpuolen sileää. ”Sormipäähän” virkkasin pykäreunan.

Koska lanka oli niin ihanaa ja malli istui ”kuin hanska käteen”, päätin tehdä vielä toiset harmaana. Olen kyllä ennenkin havainnut, että langan värjäys vaikuttaa pehmeyteen. Tämä harmaa lanka oli pehmeämpää, aavistuksen pörröisempää kuin vaaleanpunainen.

 Vaikka kuvassa näyttää, että valepalmikkorivit kiertäisi, ne on kuitenkin ihan suorat. Kuvittelin tekeväni molemmista väreistä ihan samanlaiset, mutta myöhemmin huomasin, että virkkaus onkin erilainen.

Näihin kului lankaa vajaa kaksi kerää, 72 gr / pari. Loppulangasta sain tehtyä  vielä söpöt vauvasukat.

Suosittelen tätä alpakkalankaa paitsi vauvaneuleisiin myös kaikkeen muuhunkin, missä tarvitaan pehmeyttä. Neulepuseroksi vallan mainio. Pesuohje on otettava huomioon: neule on pestävä käsin. Sukkalangaksi sinällään lanka ei sovi, koska siinä ei ole keinokuitulisää. Unisukiksi ehkä…

Seuraavaksi voisin neuloa kevätpipon vaikka haalean vihreästä.

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top