Täydellisen kuvion lankakerä

Olisikohan syynä se, etten osaa tehdä kirjoneuletta, kun suosin kuvioituja tai raidoitettuja lankoja?  Sen sijaan en ihan kovasti pidä täysin valmiiksi suunnitelluista sukkalangoistaa. Esittelen tässä nyt kuitenkin yhdet sellaiset neulomani sukat.

Näin lukee lankaesittelyssä:
Täydellisen kuvion lankakerä = kaksi täysin samanlaista sukkaa
1. Poista keltainen merkkilanka ja aloita neulominen varresta.
2. Kudo varren kuvio loppuun.
3. Käytä sukkalangan alusväriä kantapäähän.
4. Kudo sukan kuvio haluamaasi kokoon saakka. Sukka on valmis!
5. Poista keltainen merkkilanka ja toista nämä neljä vaihetta uudestaan.

Laita jalkaasi täydellinen sukkapari!

Tässä on kyseessä  

Katian Symmetric Jacquard lanka
 

Vihreä ei ole minun lempparivärini, mutta huomasinpa valokuvatessani, että onhan meidän asiakastuolikin oikein räiskyvän vihreä. Sopiva tausta siis… Tässä kyllä huomaa, miten erehdyttävästi voi värejä kuvata. Sävy riippuu auringonpaisteesta, varjoista ja kameran asetuksista.

(Huomaa tuolin takana olevat heijastinlangat!)

 Keksin melko hyvän kuvausalustan sukille, niin ettei tarvitse nousta pöydän äärestä.

Kuten alussa olevissa ohjeissa mainitaankin, keltaisen merkkilangan jälkeen kudotaan sukanvartta yksivärisellä pohjavärillä. Mielestäni tämä pätkä on ihan turhan pitkkä. Sitten seuraa kuvioaihe ja kantapää jatkuu yksivärisellä. Itse päätin sukan toisen kuvio-osuuden jälkeen, kun näytti muutenkin tulevan kovin isot sukat. Ei nämä loppujen lopuksi kuitenkaan ole kuin 43 kokoiseen jalkaan.

Sitä vaan harmittelen, että lankaa jää. Tässä tapauksessa sukkapari painaa n. 100 gr, eli minulle jäi vielä 50 gr yksiväristä sinivihreää.

Merkkilanka on kerän päällä ja toinen kerän sisällä. Siitä alkaa toinen sukka. Järkeilin asian niin, että neulomisen voisi aloittaa myös kerän sisältä ja silti tulisi samanlaiset sukat. Yleensäkin tykkään aloittaa työn kerän sisältä, jotta se ei poukkoile pitkin poikin lattialla.

Meillä on tätä lankaa 5 erilaista väriä. Lanka on oikein pehmeää – pehmeämpää kuin paljon neulomani Regian langat – ja helppoa työstää. Siinä mielessä voin kyllä suositella lankaa. Varsinkin, jos tekee isot miesten sukat, jolloin lankaa ei jää yli. Ja ainahan raitalankoja tarvitaan, vai mitä?

Ihmettelen sitä, ettei missään näissä kuviolangoissa kerroa, mille silmukkamäärälle ne on suunniteltu. Kuvio kohdistuu ihan erilailla, jos puikolla on 12 tai 14 silmukkaa. Minulla oli 13 silmukkaa puikolla ja melko hyvin kohdistui…

Kyllä minä tästä langasta vielä toisetkin sukat neulon – ehkä nuo tummanpunaiset?

 Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top