Pikkutarkalle näpertelijälle

Sanalla näpertelijä voi olla hiukan negatiivinen sävy. Tässä tarinassa se tarkoittaa pienten osien hallintaa, käden hyvää motoriikkaa, vapisemattomia sormia ja hyviä hermoja.

Kaikkea sellaista, mitä minulla ei ole.

Harjoittelijamme Tanja näytti tämän käsityön minulle. Hän oli tilannut ulkomaisesta verkkokaupasta tarvikkeet ja valmistanutkin jo useampia tauluja. Suomessa näitä ei vielä juurikaan ole myynnissä ja minäkin hankin ulkomailta tällaisen kokeiluerän.

Kyseessä on mosaiikkimaalaus. Vaikka tässä ei ole maalaamisesta ollenkaan kysymys. Pienen pienistä ”helmistä” – joko neliön mallisista tai pyöreistä kootaan upea taulu. Kuva ei anna ollenkaan oikeutta pinnan kauneudelle. Helmet voivat olla pinnaltaa myös monikulmaisia. Tässä Tanjan tekemä taulu:

 … ja yksityiskohta siitä:

Tarvikepakkauksessa on tausta, johon mosaiikkipalaset tarttuvat kiinni. Pinnasta poistetaan suojakalvo ja sitten palat vain asetetaan kukin paikalleen. Pohjassa on merkitty kukin väri erilaisin merkein.

Työkaluna on joko pinsetit (neliskulmaisille paloille) tai kynän mallinen (pyöreille). Tuo kynänmallinen painetaan mukana tulevaan liimaan ja sillä tartutaan mosaiikkipalaseen ja näin sen saa helposti (?!) pudotettua oikeaan kohtaan.

Ehkäpä joulun jälkeen yritän tehdä kokeeksi pienen taulun. Sitten voin tarkemmin kuvata työtapaa.

Myyntiin otin erilaisia kuvia: hevonen, kissa, auringonlasku, erilaisia kukkakimppuja jne. Hinnat riippuvat taulun koosta, alkaen n. 10 euroa.

Tästä uudesta työskentelytavasta on tullut useita kyselyitä ja päätin koota – kylläkin hyvin kehno esitys – Pellavasydämessä tällä hetkellä olevat taulupohjat, koot ja hinnat yhteen näkösälle.

Näitä on nyt tosiaan kyselty, jos vaan kiinnostaa, tilaa pikaisesti, että ehdit saamaan mieleisesi, sillä kaikkia on  VAIN 1 KAPPALE. Tämä on kokeiluerä, jos kiinnostusta riittää, tilaan niitä sitten enemmän. Yksittäin tilattuna tilauksen saa vasta 1-2 kk päästä.

Kooste on Pellavasydämen kotisivujen ”ajankohtaista” -sivulla – täällä: https://www.pellavasydan.fi/p/ajankohtaista-tarjoukset.html

Pellavasydämen Mervi Tässä siis oiva lahja hänelle, joka rakastaa haasteita, potee tekemisenpuutetta, himoitsee pikkutarkkaa työtä tai muuten vaan haluaa kokeilla jotain uutta. Työhän on samantyyppistä kuin ristipistot, mutta ei kuitenkaan…..

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top