Ristipistotöitä

Sydämeni lähes pakahtuu onnesta, kun asiakas tulee kauppaan ja etsii jotain käsityöideaa LAPSELLE. On hienoa, että lapsi itse ilmaisee halunsa tehdä jotain omin käsin. Silloin siihen pitää tarttua ja yrittää tarjota jotain hänen taidoilleen sopivaa: hiukan haastavaa, mutta sellaista, että se innostaa tekemään työ loppuun. Mieluusti lopputuloksen pitäisi olla jotain, mikä tulee käyttöön.

Minun lapsuudessani tehtiin ompelukuvia.

Pellavasydämessa on tarjolla pieniä, helpohkoja ristipistotöitä. Ne ovatkin tehneet hyvin kauppansa. Ei pelkästään jouluna, vaan myös muulloin. Usein käy myös niin, että aikuinen on ostanut lapselle yhden, tämä on innostunut ja sitten ostetaan toinen. Se, jos mikä, on kauppiaan unelma!

Erilaisia kuvia on vaikka kuinka paljon – varmasti löytyy jokaiselle lapselle mieluinen. Tässä vain muutama esimerkki:

Nämä pienet paketit ovat ihan parasta. Tähän on koottu pohja, johon kuvio on selvästi väritetty, tarvittavat langat ja vielä neulakin. Näin ollen mitään ei tarvitse kotona etsiä.

Olen näitä paketteja myynyt jo pari vuotta, mutta vasta muutama viikko sitten eräs asiakas valisti minua, että töitä on kahdenlaisia, vaikka etupuoli näyttääkin ihan samanlaiselta. Toisissa on isommat ruudut kuin toisissa. Eri vaikeusaste siis.

Toki meiltä löytyy kanavatöitä ja ristipistotyöpakkauksia myös aikuiseen makuun. Ne ovat tietysti paljon vaativampia ja valitettavasti myös hinnaltaan toista luokkaa. Nuo pienet maksavat 11 euroa, mutta isot maksavat useamman kympin. Hinta kulkee käsikädessä työn koon mukaan. Tässä pari:

Ristipisto- ja kanavatyöt eivät ole ollenkaan minua varten. Kärsivällisyyteni ei riitä noin pitkäjänteiseen, tarkkaan työhön. Näihin pitää keskittyä, eikä voi oikein hyvin katsoa telkkaria samalla. Vai. Voiko?

Pellavasydämen Mervi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top